Bungie-kaupat saivat aikanaan Steve Jobsin raivon valtaan

26.10.2010 17:45 | Miikka Lehtonen

Pelialalla tunteet ovat joskus suuria. Näin oli myös Applen, Microsoftin ja Bungien tapauksessa. Nuoremmat lukijat eivät välttämättä muistakaan, että Bungie kehitti alunperin Haloa Applen tietokoneille. Kun Microsoft osti kehittäjän ja Halo siirtyi Xboxille, Steve Jobs sai niin sanotun paskahalvauksen.

Develop-saitti kertoo tarinan vuodelta 2000, jolloin Microsoft osti Bungien, tiettävästi 30 miljoonalla taalalla. Siinä tuli muuten rahoille vastinetta! Mutta se on tällä kertaa sivuseikka, nyt jutun juju on se, että kauppojen aikaan Bungie kehitti Applen Mac-tietokoneille erikoista tosiaikastrategiaa. Sen nimi oli Halo, olette ehkä kuulleet siitä.

Kun Microsoft kuitenkin osti Bungien ja Halo muuttui Xbox-räiskintäpeliksi, Steve Jobsilla kilahti. Kauppoja järjestämässä ollut Ed Fries, tuolloinen Microsoftin Xbox-osaston pomo, sai Jobsilta vihaisia puheluita ja sähköposteja. Lopulta rauha kuitenkin syntyi, kun Microsoft lupasi, että Apple sai tuottaa Mac-versioita muutamista Microsoftin peleistä. Näin Maceilla nähtiin muun muassa Age of Empires ja tietenkin Halo.

Aina on toki hauska jossitella, mutta ollaan rehellisiä: Halo sellaisena kuin se oli prototyyppivaiheessaan, vain Mac-tietokoneille julkaistuna (niin vaikea kuin se nykyään onkin uskoa, Mac oli vuosien ajan pelkkä vitsi) ei olisi ikinä saanut edes murto-osaa siitä huomiosta, jonka se sai Xboxilla. Miten erilainen pelien maailma voisikaan olla?

Lähde: Develop

Lisää aiheesta

Halo: Reach (Xbox 360)

Halo 3: ODST (Xbox 360)

Halo 3 (360)

Halo 2 (PC)

Lue myös

eDome ja Kaista yhdistyvät – tervetuloa Dome.fi -viihdesaitille

Paluu tulevaisuuteen – ilmainen peli Telltalelta

Arvostelu: Dead Space: Ignition (PS3, Xbox 360)