Bungiella on kymmenvuotissuunnitelma

03.05.2010 13:30 | Jukka O. Kauppinen

Vapun alla moni koki melkoisen yllätyksen, kun räiskintäpelimaailman kovimpiin tekijöihin lukeutuva jenkkistudio Bungie kertoi pistäneensä kimpsunsa yhteen viime aikoina älyttömästi negaa keränneen Activisionin kanssa. Activisionilla on yksinoikeus kaikkiin Bungien teoksiin seuraavan vuosikymmenen ajan. Bungiella on koko tälle ajalle jo valmis suunnitelma. Eikä siinä kaikki.

Kuten alkuperäisessä tiedotteessakin mainittiin, Bungiella on työn alla kokonainen uusi universumi, jonka ympärille studio aikoo rakentaa uuden pelisarjan. Tai ehkäpä jopa pelisarjoja.

Toisin kuin firman nykymenestykseen nostaneiden Halojen kohdalla, Bungie omistaa täysin uuden pelisarjansa oikeudet. Niinpä studiolla on nyt käsissään mahdollisuus luoda uusi maailmankaikkeus ja kokonainen uusi peliperhe, joka tahkoaa rahaa ennen kaikkea heille itselleen.

”Emme aio tehdä pelkästään kasaa pelejä. Syöksymme urakkaamme silmät avoimina ja tarkkailemme kaikkia mahdollisuuksia. Jos teemme hommamme hyvin, niin pelit ovat vasta alkua”, kehui Bungien Josep Staten Wired-lehdelle.

”Olemme tehneet alustavan julkaisusuunnitelman, johon sekä me että Activision olemme tyytyväisiä. Emme ole suinkaan ahdistettuja nurkkaan, niin että meidän olisi pakko tehdä uusi peli joka vuosi.”

Tilanne onkin Bungielle herkullinen.

”Voin istua pöytäni ääreen, katsoa kalenteria ja miettiä miten tarinamme toimivat, mitä saattaisimme kertoa kolmen tai jopa seitsemän vuoden kuluttua. Se on upea mahdollisuus tarinankertojille.”

Lue juttu: Bungie Has 10-Year Plan for Secret New Game Series

Lisää aiheesta

Bungie loikkasi Activisionin leiriin – kymmeneksi vuodeksi

Lue myös

Arvostelu: Fat Princess: Fistful of Cake (PSP)

Capcomilta Mega Man Universe

eDomen arvosteluviikko: Halo Reach, How to Train Your Dragon, Sonic & Sega All Stars Racing, Superstars V8 Next Challenge

Red Factionista elokuva, pelisarjalle ehkä jatkoa