UUSIMMAT

Burnout-kehittäjä Criterion enää varjo entisestään

16.09.2013 11:00 | Juho Anttila

Brittiläinen Criterion muistetaan erityisesti legendaarisesta Burnout-autopelisarjasta. Studion tuoreempaan tuotantoon kuuluvat myös Need for Speed: Hot Pursuit – ja Need for Speed: Most Wanted -kaahailut. Jokin aika sitten studion pomo Alex Ward ilmoitti, että autopelit ovat Criterionin kohdalla mennyttä elämää. Tämä on vaikuttanut myös studion kokoon.

Aiemmin yli 60 kehittäjää työllistänyt studio koostuu nykyään vain 17:sta työntekijästä. Valtaosa kehittäjistä on siirretty Ghost Games -studioon väsäämään seuraavaa Need for Speed -peliä. Näin ollen alkuperäinen Criterion, jonka EA osti jo vuonna 2004, on enää varjo entisestään.

Alex Ward on kuitenkin vakuuttunut, että studion tarina jatkuu. Mies kertoo, että studiolla on yhä EA:n täysi tuki. Fokus on vain siirretty muihin projekteihin ja työvoiman vähentäminen johtuu tästä. Siitä, mitä Criterion seuraavaksi tekee, ei ole toistaiseksi annettu sen kummempia vihjeitä. Yksi asia on kuitenkin varma. Nykykoossaan studio tuskin pystyy kehittämään ihan niin suuren kokoluokan pelejä kuin aiemmin.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Need for Speed Most Wanted nappasi kultaa

Criterion hylkäämässä ajopelit

Need for Speed Criterionille, elokuva 2014

Muropaketin uusimmat