Call of Duty: Black Ops sai kuubalaiset raivon valtaan

11.11.2010 11:00 | Miikka Lehtonen

Call of Duty: Black Ops ei ole ollut kaupoissa vielä paria päivää kauempaa, mutta ensimmäinen peliä ympäröivä kohu on jo valmis. Yllättäen melu alkaa Kuubasta, jossa on vihdoin kuultu, että — ja nyt tulee spoileri — Call of Dutyssä on kohtaus, jossa Fidel Castro on salamurhayrityksen kohteena.

Castro on toki yhä kova luu Kuubassa ja paikallinen väestö ei ainakaan ilahtunut kun kävi ilmi, että kuubalaiskihoa yritetään salamurhata videopelissä. ”Yhdysvallat yrittävät nyt virtuaalisesti sitä, missä he ovat epäonnistuneet 50 vuoden ajan”, kuubalainen sanomalehti hehkutti.

”Tämä uusi videopeli on kahdella tavalla perverssi. Ensinnäkin se juhlistaa Yhdysvaltojen suunnittelemia ja laittomia Kuuban johtajan murhayrityksiä ja toisaalta se myös innostaa sosiopaattisia asenteita pohjois-amerikkalaisissa lapsissa ja nuorissa.”

Muistutettakoon tässä vaiheessa, että Call of Dutyn ikäraja on 18+. Laillisesti yksikään pohjois-amerikkalainen lapsi ei siis sitä saa käsiinsä, mutta toki tunnustettakoon, että laittomasti sen saa käsiinsä aika monikin pohjois-amerikkalainen lapsi. Silti, kuubalaisilta tuntuu menevän ohi se pointti, että tämä on videopeli. Keksitty viihdeteos. Aidot black ops -miehet eivät tähtäile parhaillaan Kuuban ykkösmiestä kiikarikiväärin kanssa… vai tähtäilevätkö sittenkin?

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Call of Duty: Black Ops kiinnosti aseistettuja ryöstäjiä

Black Ops haastaa Modern Warfare 2:n oikein tosissaan

Activision-Blizzard hukkuu rahaan, seuraava Call of Duty jo ensi vuonna

Kobe Bryant tykittää huikeassa Call of Duty -mainoksessa

Activision lähetti yksityisetsiviä Call of Duty -piraattien koteihin

Lue myös

Kinect-julkaisupelit testissä: Dance Central, Kinect Adventures, Kinect Joyride, Kinect Sports ja Kinectimals

Fallout: New Vegasin luonnosgalleria

Muropaketin uusimmat