Uusimmat

Call of Duty: Black Opsin myynnit pomppasivat päivässä 13 000%

20.05.2016 17:00 Miikka Lehtonen

Xbox Onen taaksepäinyhteensopivuus Xbox 360 -pelien kanssa on todella hieno juttu. Microsoft pyrki tekemään ominaisuudesta mahdollisimman pelaajaystävällisen ja se on tuottanut tulosta. Nyt näyttää vahvasti siltä, että ominaisuudesta on iloa myös pelinkehittäjille.

Kun Microsoft viime kesänä paljasti, että Xbox One tulisi saamaan tuen Xbox 360 -peleille, moni oli skeptinen. Millaista rahastusta tästä vielä tulisikaan? No, ei millaistakaan, sillä ominaisuus on hyvinkin pelaajaystävällinen. Jos omistaa digiversion tuetusta pelistä, se ilmestyy ladattavaksi muiden Xbox One -pelien joukkoon. Jos taas kyseessä on levypeli, levyn lyöminen asemaan imuroi yhteensopivan version kiintolevylle. Helppoa ja toimivaa.

Suurin virstanpylväs onkin ollut pelijulkaisijoiden asenne. Microsoft kun ei tunge palveluun mitä tahansa pelejä, vaan ainoastaan sellaisia, joihin kehittäjät antavat luvan. Näin HD-uusintaversioiden luvattuna aikana se lupa ei ole mitenkään automaattinen, sillä moni julkaisija ynnäilee, että uusintaversio tuottaa enemmän rahaa kuin vanhojen pelien tukeminen. Niitähän saa käytettynäkin jo vaikka mistä.

Call of Duty: Black Ops kuitenkin osoittaa, että yhteensopivuuden tukeminen kannattaa. Peli lisättiin yhteensopivuusohjelmaan muutamia päiviä sitten, ja sittemmin sen myynnit ovat hypänneet Amazon-verkkokaupassa vaatimattomat 13 400%. Näillä myynneillä peli kiilasi Amazonin myydyimpien pelien listalla toiseksi, heti Uncharted 4:n perään. On toki huomattava, että jäätävä nousuprosentti johtuu ehkä eniten siitä, että Xbox 360:n Black Opseja tuskin myytiin ennen yhteensopivuuspäivitystä ihan hirveän tiheään tahtiin, mutta sehän tässä on se pointtikin. Aiemmin peli tuotti Activisionille hyvin vähän rahaa. Hyvin pienellä vaivalla — Microsoftin kehittäjät kun hoitavat sen yhteensopivuuspäivityksen tekemisen — firma kuitenkin takoo aika kivasti enemmän rahaa, ja lisäksi vielä paljon näkyvyyttä Call of Duty -sarjalle, vaihteeksi positiivisessa mielessä.

Nyt sitten se Red Dead Redemption yhteensopivuusohjelmaan, eikös jeh?

Lähde: Videogamer

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat