Call of Duty ja Battlefield ottavat yhteen oikeussalissa

18.03.2011 17:00 | Tero Lehtiniemi

Battlefield- ja Call of Duty -sarjojen sota ei rajoitu pelkästään peleissä tapahtuvaan räiskimiseen. Pelien ympärillä kuohuu myös ihan oikeassa elämässä, tosin ainakin vielä ilman tuliaseita. Sivistyneestä, fiksusta tai aikuismaisesta toiminnasta ei tosin välttämättä voi puhua. Call of Duty -luojien ja Activisionin välinen kiista on nyt kasvanut siihen pisteeseen, että mukaan on revitty myös Battlefieldien julkaisija Electronic Arts.

Asia varmistui, kun herrojen Zampella&West ja Activisionin välistä oikeuskiistaa puiva tuomari kieltäytyi jättämästä Call of Duty -miesten uutta yhteistyökumppania ulos oikeustaistelusta. Electronic Artsin mukaan soppaan repi luonnollisesti Activision, jolle on ollut ilmeisen vaikeaa hyväksyä sitä että näille hittipelin luonut ja myöhemmin tylysti pois potkittu kaksikko yrittää jatkaa uraansa muualla.

Activision syyttää EA:ta siitä, että nämä vaivihkaa rekrytoivat Zapatellan ja Wardin, tarkoituksenaan vahingoittaa Call of Dutyn tuotenimeä. Electronic Arts on luonnollisesti kiistänyt väitteet perättöminä. Ei ole kovinkaan vaikea uskoa ettei Activisionilla tätä oteta tai haluta ottaa tosissaan, EA on julkaisemallaan Battlefield-sarjalla jo kuitenkin valmiiksi piikki Activisionin lihassa.

Tuomarin päätöksestä ei kuitenkaan voi vetää johtopäätöstä, että tämä millään tasolla pitäisi EA:ta vastuullisena. Koko oikeusprosessin ideanahan on valistuneiden arvauksien mukaan vain pelata aikaa ja pyrkiä viivyttämään Zapatellan ja Westin uuden studion työskentelyä. Näillä näkymin toukokuussa alkavaksi suunnitellusta oikeudenkäynnistä tulee joka tapauksessa mielenkiintoinen, nyt ehkä vielä enemmänkin niin.

Lisätietoja: EA not cleared from $400m Infinity Ward lawsuit

Lisää aiheesta

Ja nyt näinpäin: Inifinity Wardin potkitut pomot haastoivat Activisionin oikeuteen

Inifinity Ward: Activision teki meistä poliisivaltion

Lue myös

Kirby’s Epic Yarn (Wii)

Ensitestissä ilmainen morppi Allods Online

Uusi Guard-palvelu tekee Steamista huipputurvallisen

Microsoft riistää luonnonystäviä Games on Demand -palvelussa?