UUSIMMAT

Call of Duty: Modern Warfare 3 kaupoissa!

08.11.2011 12:05 | Jouni Mäki-Panula

Activisionin vuosittainen Call of Duty -juna on tänään saapunut jälleen määränpäähänsä, kun Modern Warfare 3:n myynti on käynnistynyt. Call of Duty: Modern Warfare 3:n massiivisuudesta kertoo, että peli julkaistaan läntisellä pallonpuoliskolla samana päivänä kaikille alustoille. Merkittävistä markkina-alueista ovat mukana Pohjois-Amerikka ja Eurooppa, joita Australia seuraa ensi viikolla ja Japani joulukuussa.

Modern Warfare 3 ilmestyy PC:lle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle, Nintendo Wiille ja DS:lle. PC-versio tukee Steamworksia ja siten Steamin lukuisia toiminnallisuuksia. Myös dedikoidut palvelimet ovat mukana kattauksessa.

Modern Warfare 3 on Infinity Wardin ensimmäinen tuotanto sen jälkeen, kun studion johtokaksikko ja suuri joukko veteraanityöntekijöitä lähtivät perustamaan Respawn Entertainmentia keväällä 2010. Studio ei ole toteuttanut peliä yksin, sillä projektissa ovat mukana myös Sledgehammer Games ja Raven Software.

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, nousee Modern Warfare 3 jälleen maailmanhistorian suurimmaksi viihdelanseeraukseksi. Ennätys on jo useamman vuoden ollut tuoreimman Call of Dutyn hallussa.

Lisätietoja: Call of Duty: Modern Warfare 3.

Lisää aiheesta

Battlefield 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Call of Duty: Black Ops (PC, PS3, Xbox 360) 

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3, Xbox 360)

Lue myös

Domen arvosteluviikko 44/2011: testissä mm. Age of Empires Online, BF3, Skyrim, Renegade Ops…

Ensimmäinen kuva uudesta Alan Wakesta julki

Lego Universe floppasi eikä kiinnostanut edes ilmaisena

Logitech G13 -pelinäppäimistö – onko mininäppiksestä hyötyä?

Keskustelu

@3, Tarkoitat varmaan BC2 -> BF3? Nimittäin BF3 ei ole BF2:hta nähnytkään. Enkä myöskään sanoisi BF3:a pelattavuudeltaan parannukseksi, ellei enginen vaihtoa lasketa.

Enginestä taas se että onko huonosti optimoitu engine, joka kaiken lisäksi näyttää todella rumalta low-asetuksilla (jotka kuulemma konsoleillakin käytössä), todella sen hypen arvoinen? Itsellä kaksi konetta, joista heikompi on [email protected]/4GB/2xHD4850-1GB, eikä sillä edes pysty pelaamaan yksinpeliä millään asetuksilla (moninpeli toimii satunnaisesti tökkien). Jos tätä vertaa MW3:n vanhentuneeseen, mutta edelleen katseen kestävään engineen, joka toimii sujuvasti (uskoisin) ja on optimoitu vuosien varrella erittäin sujuvaksi konsoleillekin (edelleen spekulaatiota pohjautuen edellisosiin), niin onko tämä oikeasti sen arvoista?

MW3:n hankkisin, vaikka sitten pelkän yksinpelin takia, mutta se on vaan niin kallis (43,4e).

(Pelattu: BF3 – 43H 34M, MW3 – 0H 0M)

@3 hyvin pitkälti kyseessä on alkuperäisen Modern Warfaren modi, vaikkakin useimmat isot modit tarjoavat yleensä jotain muutakin kuin lisäkarttoja ja uudet aseet. Nettipelin osalta siis käytännössä kartta+ase+härpäkepaketti. Vähän kuten TF:n hatut.

Hyvin vakaanahan se pysyy, en usko että voivat sössiä peliäsarjaa yhtä pahasti kuin BF2->BF3 muutos, sillä massapelihän se on aina ollut.
BF3->BF2 tyyppistä parannustahan nyt on turha odottaa miltään peliltä vähintään ennen kuin grafiikat saavuttavat kärkipisteen ja massapelimarkinat eroavat omaksi sarjakseen ja marginaalinen ”gamer” kategoriakin nähdään tuottavana.
Seuraavat 10 vuotta pelaillaan siis Heavy Rainia aseilla ja ilman oikeaa valinnanvapautta veikkaan ma.
En toisaalta usko että tilanne edes koskaan palautuu grafiikkamaksimin jälkeenkään, pelit jäävät indiepuuhasteluiksi ja interaktiiviset animaatiot ottaa pelien roolin.

@3

näin se vain on, että mw3 on kopio mw2:sta

vähän nii ku mun mökki, sama vanha rakennus mutta tuoreeltaan maalattu

Tämä peli saa varmasti suosittelemme -peukun. Jos ei saa niin 83% lukijoista häipyy / ragee kommenttiosiossa.

Arvostelija voisi ottaa tehtäväkseen katsoa kokokuvaa pelissä vähän tarkemmin, mitä oikeasti uutta pelissä on? Onko hyppy kuin BF2 -> BF3? Mainitkaa, kertokaa! En halua toista mw2:sta.

Kaupasta on haettu jo oikeen kaksin käsin, pitääki aina säästää vaan tosta DVD asemasta niin asennus kestää.. ja kestää.. ja kestää.

Now we play the waiting game.

Muropaketin uusimmat