Call of Duty -pelistä lähtenyt swattaus ratkaistiin viimeinkin oikeudessa, viisi vuotta myöhemmin

23.03.2023 14:00 Muropaketin toimitus

Vuonna 2017 poliisi ampu viattoman miehen, jonka perhe on vasta nyt saanut korvauksia tragediasta.

Yli viisi vuotta sitten, joulukuussa 2017, uutisoimme swattauksesta, joka sai alkunsa Call of Duty: WWII -pelaajien välisestä riidasta. Raivostunut pelaaja järjesti swattauksen vastustajalleen, eli hän sai tunnetun swattaajan hälyttämään paikalle aseistautuneet poliisin yksiköt.

Toinen osapuoli oli kuitenkin antanut väärän osoitteen, joten poliisi saapui väärälle talolle, jossa he ampuivat ulos tulleen viattoman asukkaan. Uhrille ei koskaan edes ilmoitettu poliisien olevan lähettyvillä, vaan hänet yksinkertaisesti ammuttiin kotiovelleen.

Nyt PC Gamer kertoo, että tapauksesta noussut oikeusjuttu on viimein ratkaistu uhrin perheen hyväksi. Tapaus sattui Kansasin Wichitassa, ja kaupunki joutuu maksamaan viisi miljoonaa dollaria korvauksia tapauksessa. Uhrin omaiset ovat siis saaneet kamppailla viisi vuotta saadakseen oikeutta järjettömässä tragediassa.

Wichitan swattauksen järjestäjä tunnistettiin tutkimusten aikana, ja hän sai jo aiemmin 20 vuoden vankeustuomion perustuen 51 syytteeseen uhkauksista ja valheellisista puheluista. Toinen riitautuneista pelaajista sai puolestaan 15 kuukauden vankeustuomion ja toiselle tuli korvauksia – tosin jälkimmäinen rikkoi tuomionsa ehtoja ja päätyi myöhemmin saamaan 18 kuukauden vankeustuomion.

Swattaukset ovat saaneet paljon huomiota verkkopelaamiseen ja erityisesti pelistriimaukseen liittyen. Useampi striimaaja on joutunut swattauksen kohteeksi, ja PC Gamerin mukaan jotkut striimaajat ovatkin alkaneet tiedottaa ilmiöstä paikallisia poliisivoimiaan, jotta eivät itse joutuisi kohteeksi.

LUE MYÖS: Teini-ikäinen Fortniten ammattilaispelaaja joutui swattauksen kohteeksi kesken suoran pelistreamin