Uusimmat

Candy Crush Saga –kuohunta jatkuu, King.com selittelee, kukaan ei usko

28.01.2014 18:00 Jukka O. Kauppinen

Candy Crush Saga

Sarjassamme ”karkkia, kuoharia ja letkeä takanoja sohvalla”: supersuositun Candy Crush Sagan tehnyt King.com tekee hämmentäviä tavaramerkkihakemuksia varaten muun muassa sanat Candy ja Saga vain omaan käyttöönsä. Firma selittää ettei se aio kiusata muita, vain heidän pelejään suoraan kopivia. Heti perään King hakee estoa The Banner Saga –roolipelin tavaramerkkihakemukselle, onhan se niin kovin samanlainen heidän karkkipelinsä kanssa.

Tarina jatkuu, King selittelee ja heti perään paljastuu, että firma on perseillyt ennenkin ja urakalla.

Candy Crush Sagan julkaisija selittelee Banner Saga -perseilyä

Nyt King on kommentoinut myös sitä, miksi yritys vastustaa Banner Sagan tuotemerkin hyväksymistä. King ei suinkaan kuvittele Banner Sagan tekijöiden yrittävän ratsastaa Candy Crush Sagan menestyksellä. Firman on kuitenkin omien sanojensa mukaan pakko reagoida sanan Saga käyttöön. Jos King ei niin tee, on yrityksen vaikea perustella reagoimistaan silloin, kun joku aidosti Candy Crush Sagaa kopioiva väärinkäyttää Saga-nimeä.

Candy Crush Saga -kehittäjä kopioi itse toisen tekijän pelin

Itsenäinen mobiilipelikehittäjä Scamperghost-nimisen pelin takana on nyt kertonut, että Kingin toiminta on vähintäänkin kaksinaismoralistista. Firma on nimittäin väitteiden mukaan syyllistynyt itse vähintäänkin tökerön oloiseen kopioimiseen.

Scamperghost-kehittäjän mukaan tekijät neuvottelivat Pac-Man-henkisen pelin julkaisemisesta Kingin kanssa. Ennen kuin nimet raapaistiin paperiin, firma sai Max Gamesilta paremman tarjouksen, eikä sopimusta Kingin kanssa syntynyt. King reagoi tähän teettämällä toisella kehittäjällä pikapikaa lähes suoran kopion Scamperghostista ja julkaisemalla tämän nimellä Pac-Avoid.

Ainakin minusta on uskomattoman herkullista katsoa tätä kaksinaamaisuutta, miten firma syyttää muita oman tavaramerkkinsä loukkaamisesta ja loukkaa häpeilemättä Pac-Avoidilla Pac-Manin tuotemerkkiä. Tökeröstä kopiopelien pikapikaa teettämisestä puhumattakaan.

Tuoreimpien väitteiden mukaan King.com maksoi Scamperghost-peliä kopioivan Pac-Avoidin kehittämisestä ruhtinaalliset 3000 dollaria.

Kohun kasvamisen ja leviämisen myötä yhtiö kuitenkin selittelee, että ”onhan se jo viisi vuotta vanha peli emmekä me sitä paitsi sitä edes tehneet” – ja otti Pac-Avoidin pois linjoilta.

Sitten vain odotellaan tämän Candy Pac Sagan kehittymistä ja uusia hätävaleita.

Lähde: King shuts down Pac-Avoid game in wake of cloning accusations

Lisää aiheesta

Candy Crush Saga -kehittäjä kopioi itse toisen tekijän pelin

Candy Crush Sagan julkaisija selittelee Banner Saga -perseilyä

Karkit peleissä yksinoikeudella – Candy Crush Sagan tuotemerkkirekisteröinti kuohuttaa

The Banner Saga muistuttaa liikaa Candy Crush Sagaa?