Uusimmat

Candy Crush Saga tuottaa entistä vähemmän rahaa

15.02.2015 18:00 Juho Anttila

Candy Crush Saga

Candy Crush Saga -peliä ja sen lukemattomia johdannaisia kehittävä King on yksi niistä julkaisijoista, joka tuppaa keräämään paljon negatiivista karmaa enemmän pelaavilta. Sen lisäksi, että firma suoltaa markkinoille ärsyttäviä mikromaksuilla rahoitettavia pikkupelihittejä, on King syyllistynyt monesti myös sangen likaiseen peliin kilpailijoita ja pienempiä kehittäjiä kohtaan.

Firman lippulaivatuote, Candy Crush Saga näyttää nyt menettävän vähitellen uutuudenviehätystään. Pelin sisäisten ostosten tuotto on pudonnut tasaisesti julkaisusta lähtien. Vuoden 2013 kolmannella neljänneksellä mikromaksuihin upotettiin rahaa yli puoli miljardia dollaria, mutta vuoden 2014 loppuun mennessä lukema on puolittunut.

Tämä ei silti tarkoita, etteikö peli olisi yhä melkoinen rahasampo. Vuoden 2014 aikana se tuotti yhä 1,33 miljardia dollaria. Koko elinkaarensa aikana Candy Crush Saga on tuottanut Kingille jo noin 3 miljardia dollaria. Lisäksi King ei ole enää vain yhden hitin varassa, sillä Candy Crush Sagan osuus firman kokonaistuotoista on pudonnut 78 prosentin huippulukemista 45 prosenttiin.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Candy Crush Saga -kehittäjä kasvoi hurjasti

Candy Crush Saga -julkaisija sopii tuotemerkkiriitojaan

King luopuu Candy-tuotemerkistä Amerikassa – perseily jatkunee silti