Uusimmat

Candy Crush Sagan julkaisija selittelee Banner Saga -perseilyä

23.01.2014 11:30 Juho Anttila

Tapahtunut tähän mennessä: Candy Crush Sagan kehittäjä King haki tekijänoikeudet sanaan Candy videopeleissä ja vaatetuksessa. Internet tuomitsi moisen perseilyn, jolloin King ryntäsi selittämään, ettei firma suinkaan käyttää tuotemerkkiään kuin selkeiden väärinkäytösten karsimiseen. Pätevä pointti sinällään, mutta kun firma seuraavaksi hyökkäsi viikinkiroolipeli Banner Sagaa vastaan Saga-sanan vuoksi, oli yrityksen selityksiä enää vaikea ottaa todesta.

Nyt King on kommentoinut myös sitä, miksi yritys vastustaa Banner Sagan tuotemerkin hyväksymistä. King ei suinkaan kuvittele Banner Sagan tekijöiden yrittävän ratsastaa Candy Crush Sagan menestyksellä. Firman on kuitenkin omien sanojensa mukaan pakko reagoida sanan Saga käyttöön. Jos King ei niin tee, on yrityksen vaikea perustella reagoimistaan silloin, kun joku aidosti Candy Crush Sagaa kopioiva väärinkäyttää Saga-nimeä.

Niin älyttömältä kuin koko kuvio kuulostaakin, Kingin näkemyksestä löytyy vinha pointti. Jos King ei reagoi Banner Sagan tuotemerkkirekisteröintiin, syntyy samalla ennakkotapaus, johon vedoten seuraavan Candy Bang Sagan, Candy Explosion Sagan ja Candy Bump Sagan tekijöiden on helppo perustella Saga-nimen käyttöä omissa peleissään. Vika löytyy siis pohjimmiltaan oikeusjärjestelmästä ja Banner Saga, jos peli nimensä joutuu muuttamaan, on lopulta pelkkä ikävä sivullinen uhri.

Lähde: The Market For Computer and Video Games

Lisää aiheesta

The Banner Saga muistuttaa liikaa Candy Crush Sagaa?

Karkit peleissä yksinoikeudella – Candy Crush Sagan tuotemerkkirekisteröinti kuohuttaa

The Banner Saga –ennakko (PC) 

Muropaketin uusimmat