UUSIMMAT

Cannon Fodder iskee takaisin, retropelurien housut repeävät riemusta

01.09.2006 15:44 | Jukka O. Kauppinen

Britannian pelihistorian kauneimpien aarteiden kauhonta arkistojen kätköstä jatkuu. Codemasters kertoo julkaisevansa erään legendaarisimmista Amiga-peleistä koskaan uudestaan. Viime aikoina historiallisten pelibrändien kierrätyksessä ansioitunut brittifirma näet tekee uuspainoksen Jon ”Sensible Software ja Soccer” Haren Cannon Fodder –pelistä.

Äskenhän Codemasteerit julkaisivat uusversion Sensible Soccerista ja nyt vuorossa on toinen Sensible Softwaren huikeimmista peleistä koskaan. Sensifutis ja Cannon Fodder olivat molemmat Amiga-aikojen superhittejä.

Cannon Fodderissa ohjataan pientä sotilasosastoa ylhäältä kuvatussa sotapelissä. Ohjauksessa voi olla yksittäinen sotilas tai suurempi ryhmä. Tarjolla on monimuotoista sodintaa niin jalan kuin erilaisten kulkuneuvojen ohjaksissa, ja kaikkea pistetään palasiksi. Ja muusiksi. Ja kappaleiksi.

Vaikka aihe onkin sotaisa, toteutus on aivan omaa luokkaansa. Ennen kaikkea hauska ja humoristinen.  

PSP-käsikonsolille julkaistava uusversio ”päivittää rakastetun 16-bittisversion pelattavuutta, yhdistäen nopeatempoisen strategisen toiminnan pelisarjan pirulliseen huumoriin”.

Cannon Fodderin tunnuslausehan oli ”war has never been so much fun”, eli sota ei ole koskaan ollut näin hauskaa.

Hieman kuitenkin mietityttää, että miten peli siirtyy PSP:lle. Alkuperäisiä Cannon Foddereita kun ohjattiin hiirellä. DS olisi kosketusnäyttönsä ansiosta tämäntyyppiseen peliin soveliaampi, mutta viisaat ovat päätöksensä tehneet, toivottavasti peli muokataan onnistuneesti PSP:n kontrolleille. Lemmings sentään siirtyi äskettäin onnistuneesti PSP:lle, mutta sen tahti onkin aivan erilainen. Toisaalta – tehtiinhän Cannon Fodderista versio myös CD32-konsolille.

Sensible Softwaren tuotosten modernisointi on joka tapauksessa positiivista. Firma loi kunnian päivinään loistavia ja omalaatuisia pelejä. Heitä on kuvattu muun muassa seuraavin sanoin: ”he olivat pelimaailman Beatles, jotka tekivät äärimmäisen pelattavia ja omaperäisiä pelejä. Hyvän musiikin tapaan kunnon pelattavuus ei mene koskaan muodista.”

Näin on.

 

http://www.codemasters.co.uk/cannonfodder

Cannon Fodder performed LIVE on game controllers!

Cannon Fodder CD32:n musiikkivideo

Muropaketin uusimmat