UUSIMMAT

Capcom ampuu sarjatulta Street Fighterin polveen

30.09.2016 18:30 | Eric Hartin

Jos allekirjoittaneelta kysyy, niin vuoden 2016 odotetuimpien pelien huipulta löytyi Street Fighter V. Alphojen ja betojen jälkeen peli tuntui niin sanotusti varmalta jutulta eikä käynyt mielessä, että Capcom voisi enää tätä mokata – mutta kuinkas kävikään?

Ensin Street Fighter V julkaistiin täysin keskeneräisenä. Moninpelipalvelimien toiminta oli ala-arvoista eikä yksinpelisisältöä ei ollut juurikaan. Edes eSports-yleisö, johon peli kohdistettiin, ei saanut haluamaansa. Moninpeliaulaan mahtui enintään kaksi pelaajaa, tilastoja ei tilastoitu ja nettipeli yski ja paukkui.

Street Fighter V oli raakile jopa verrattuna Street Fighter IV:n viimeisimpään versioon verrattuna. Se näkyikin selvästi pelin myynneissä.

Nyt seitsemän kuukautta myöhemmin suurin osa asioista on korjattu. Hahmokatras on paisunut 16 hahmosta 22:een, aulojen kokoa on kasvatettu, tarinatila on julkaistu ja tilastointikin toimii. Ihan kiva siis, joskin suurin osa lisätyistä ominaisuuksista on peruskauraa muissa taistelupeleissä. Juuri julkaistu King of Fighters XIV uusimpana esimerkkinä.

Kirsikkana kaiken sekoilun päälle Capcomin uusin tempaus oli laittaa rootkit uusimpaan PC-version päivitykseen, mikä avasi jokaisen Street Fighter V:n omistajan PC:lle ammottavan turva-aukon. Rootkit on sittemmin poistettu, mutta osa pelaajista joutuu siivoamaan koneensa käsin.

Traagisinta koko sotkussa on se, että Street Fighter V:n pelattavuus ja moottori ovat oikein muikeita – ja peliä on oikeasti nautittava pelata. Capcomin touhuja ei vain oikein viitsisi tukea.

Lisätietoja: http://streetfighter.com/

 

Street Fighter 5
Kaikki jutut aiheesta