UUSIMMAT

Capcom: CASE ZERO toimi kuin miljoonan taalan mainoskampanja

24.09.2010 15:30 | Miikka Lehtonen

Capcomilla taidetaan tällä hetkellä olla aika iloisia. Dead Rising 2 -tiimi otti tietoisen riskin ja julkaisi pelistään pikkurahalla CASE ZERO -erikoisversion, jonka tarkoituksena oli paitsi täyttää pääpelien välisiä aukkoja, myös myydä Dead Rising 2:ta ihmisille. Kampanja onnistui yli odotusten.

Ei toki tarvinnut olla kummoinenkaan rakettikirurgi arvatakseen, että viiden euron hintainen ja sisällöltään muikea CASE ZERO tulisi löytämään yleisönsä, mutta homma meinasi miltei mennä reisille. Kuten pelin tuottanut Keiji Inafune jo aiemmin kertoi, Capcomin päättäjät olisivat halunneet tehdä CASE ZEROsta ”paljon kalliimman” kuin mitä se oli. Voi vain arvella, miten hyvin peli olisi vaikka 15 euron hintalapulla myynyt. Tuskin kummoisesti. Mutta asiaan!

Capcomin Englannin konttorin markkinointipäällikkö Karl Reader on aivan täpinöissään CASE ZEROn menestyksestä. ”Se on dynaamisin myyntitykki, mitä meillä on ikinä ollut käytössämme. Sanoisin sen antaneen meille yhtä paljon näkyvyyttä kuin normaalisti saisimme useiden miljoonien markkinointikampanjalla.”

Tokihan CASE ZEROn tekeminenkin maksoi, mutta nyt pitää taas muistaa, että näkyvyyden ohella jokainen ostos tuo Capcomin kassaan euroja. Ei huono diili sen enempää firmalle kuin pelaajillekaan, jotka saivat pikkurahalla mukavaa zombi-viihdettä. Ja sehän kelpasi, sillä CASE ZERO otti ja pisti Xbox Liven myyntiennätykset kerralla uusiksi.

Reader uskookin, että peliala jatkaa tyylilleen uskollisesti apinoimalla muiden ideoita. ”Uskon, että muut tulevat ottamaan esimerkistämme mallia. Pelibudjettien ja riskin kasvaessa on paljon fiksumpaa kehittää useita pieniä projekteja kuin yhtä suurta. Uskon että olemme nyt episodipohjaisen pelaamisen kynnyksellä ja Capcom näyttää tietä.”

Kysykää Valvelta, miten hienoa episodipohjainen pelaaminen on. Mutta eipä se, kutsuttiin projektia millä nimellä tahansa, jos sen myötä saamme lisää CASE ZEROn kaltaisia tempauksia, minä olen täysillä mukana.

Lähde: CVG

Lisää aiheesta

Dead Rising 2: Case Zero kelpaa pelaajille

Dead Rising 2: Case Zero (Xbox 360)

Zombimurha alkoi Xboxilla Dead Rising 2:n myötä

Dead Rising 2: kivaa ja samalla vähän ahdistavaa zombimätkettä

Lue myös

Uusin PS3-päivitys rikkoo epäviralliset ohjaimesi, jotta et räjähdä

Microsoft: Blu-ray on pelkkä välimallin formaatti

Arvostelu: Recettear: An Item Shop’s Tale (PC)