Uusimmat

Capcom sai tarpeekseen länsimaalaisista

07.01.2010 11:25 Jouni Mäki-Panula

Japanilainen Capcom on saanut tarpeekseen länsimaalaisista kehittäjistä ja ulkoistetuista peliprojekteista. ”Kokemuksemme Bionic Commandon kanssa osoitti, miten vaikeaa on ulkoistaa ja kehittää uusia pelejä ulkomaisissa yrityksissä”, kertoi Capcomin operatiivinen johtaja Haruhiro Tsujimoto.

”Tästä huolimatta emme kuitenkaan pysty kehittämään riittävästi pelejä käyttämättä näiden yritysten resursseja. Näin ollen aiomme jatkaa liittoumien käyttämistä.”

Tsujimoto lisäsi, että Capcomin suunnitelmana on toteuttaa täysin uudet pelit jatkossa yksinomaan Japanissa. Ulkomailla on tarkoitus tehdä vain jatko-osia jo valmiiksi tunnettuihin pelisarjoihin.

Bionic Commandon tapauksessa Capcom poltteli näppejään ruotsalaisen Grin-studion kanssa, joka päätyi pian Bionicin julkaisun jälkeen konkurssiin. Grin onnistui sössimään viimeiset peliprojektinsa niin perusteellisesti, että vallan keskinkertaiseksi jäänyt Bionic Commando loistaa niiden varjossa kuin mikäkin viiden tähden huippupeli.

Lähde: Capcom done with Western devs.

Lisää aiheesta

Bionic Commando (PS3, 360)

Remaket ovat nykyään muotia sekä Hollywoodissa että myös pelimaailman puolella. Klassisen koukkukäden, Bionic Commandon modernisointi oli mitä hienoin osoitus vanhan konseptin toimivuudesta ja nyt jatko-osa siirtää sarjan 3D-maailmaan.

Mutta miten mahtaa onnistua koukkukäden seikkailuiden siirtäminen kolmanteen ulottuvuuteen? Yksi suunta lisää, tuplasti hauskaa? Onhan tekijöinä remaken väsäämisessä kyntensä näyttänyt Grin.

Lue myös

Call of Pripyat saapuu viides helmikuuta

Ennakko: Star Trek Online (PC)

Pisteet eivät sovi peliarvosteluihin

Äänestä: Valitse vuoden 2009 parhaat pelit