Uusimmat

Capcom toi Ubisoft-DRM:n myös PlayStation 3:lle

03.02.2011 10:45 Miikka Lehtonen

PC-pelaajat muistelevat vielä Ubisoftin kamalaa DRM-yritelmää kauhulla. Aktiivisen nettiyhteyden vaativa ja sen katkeamisesta pelin pysäyttävä systeemi sai mone raivon valtaan ja jopa Ubisoft tajusi lopulta, että överiksi meni. Mutta kun yksi luovuttaa, toinen yrittää: Capcom tuo saman idean PlayStation 3:lle!

Kuten kaikki saittia lukevat tietänevät, PlayStation 3 on kräkätty. Kunnolla. Piraatit pystyvät ajelemaan konsolilla omaa koodiaan ja esimerkiksi PlayStation Network -pelien warettelu on jo täyttä vauhtia käynnissä. Mutta yksi asia on hankalampi uusimpien päivitysten jälkeen: yhteys PlayStation Networkiin. Eiköhän siihenkin joku hax vielä löydy, mutta ainakin toistaiseksi piraatit pysyvät pois verkosta.

Ja tämän varaan laskee selvästi myös Capcom, joka toivoo kovasti, ettei sen tuoretta Bionic Commando Rearmed 2:ta wareteta puhki. Paras keino tähän on tietenkin vaatia kaikkia pelaajia olemaan aktiivisessa yhteydessä PlayStation Networkiin, jotta peli kulkee.

Entistä tylymmän vaatimuksesta tekee se, että vaikka Rearmed 2:ssa on co-op-pelitila, se onnistuu vain jaetulla ruudulla. Mitään nettipeliä, talletusten synkkausta tai muuta Ubisoftin käyttämää tekosyytä ei siis löydy. Vertailun vuoksi Rearmed 2:n Xbox 360 -versiossa moista vaatimusta ei ole, tosin siellä päin XBLA-pelien warettelu on harvempien hommaa.

Jotta näin. Vaikuttaako vaatimus sinun ostopäätökseesi?

Lähde: 1Up

Lisää aiheesta

Bionic Commando Rearmed 2 sai hinnan ja julkaisupäivän

Ubisoftin uusi DRM-systeemi on juuri niin kamala kuin pelkäsimmekin

Piraatit kiittivät Ubisoftia uudesta kopiosuojauksesta

Ubisoft: DRM ei katoa mihinkään