UUSIMMAT

Capcomin toimintarope herätti feminististä angstia – turhaan

20.02.2014 19:00 | Juho Anttila

Tasa-arvo ja yhdenvertaiset oikeudet kaikille ihmisille on hieno ja kunnioitettava tavoite. On myös totta, että pelit ja pelimaailma nojaavat vielä pahasti miehiseen suuntaan niin pelaajien asenteiden kuin myös pelien sisältöjen puolesta. Välillä oikean asian puolesta taisteleminen menee hutkimiseksi ennen tutkimista.

Aiemmin tällä viikolla Gematsu julkaisi artikkelin, jonka mukaan Capcomin tulevassa ilmaispelattavassa Deep Down -toimintaroolipelissä on 12 pelattavaa hahmoa, kaikki miehiä. Tämä herättikin melkoisen paheksunnan aallon. Erityisesti vg247:n Brenna Hillier otti asian sangen raskaasti, mikä käy ilmi naisen aiheesta kirjoittamasta perin kiukkuisesta blogitekstistä.

Tällä kertaa kohu osoittautui kuitenkin ennenaikaiseksi. Deep Downin tuottaja Kazunori Sugiura nimittäin kiirehti kertomaan, että koko soppa perustui väärinymmärrykseen. Deep Downissa on vain ja ainoastaan yksi pelattava hahmo, jonka edesottamuksia tarina seuraa. Kyseinen hahmo nyt vain sattuu tällä kertaa olemaan mies.

Vaikka kritiikki menikin tällä kertaa ainakin pääosin ohi maalistaan, on esimerkiksi Brenna Hillierillä vinha pointti kirjoituksensa takana. Pelimaailma on yhä perin miehinen ja asenteet ajoittain tarpeettoman pahasti kallellaan luolamiesmäiseen suuntaan. Väärän puun haukkuminen tekee kritiikin sivuuttamisen viekoittelevan helpoksi, mutta itse ongelmaa se ei poista: peliala on yhä kaikkea muuta kuin tasa-arvoinen.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

PlayStation 4 -yksinoikeusseikkailu Deep Down on ilmainen

Deep Down teki Assassin’s Creedit

Capcomin komea Deep Down on kuin onkin oikea peli

Keskustelu

This was a triumph.
Im making a note here:
HUGE SUCCESS.
It’s hard to overstate
my satisfaction.
Feminists
We do what we must
because we can.
For the good of all of us.
Except the ones who are men.

Joo voitaisiin historiakin kirjoittaa uusiksi. Naisethan ovat tunnetusti aina muodostaneet tasan 50% prosenttia joka maan armeijan vahvuudesta, sillä jos ei ole (tai jos sitä ei peleissä näin esitetä), niin se on epätasa-arvoista. Kaikki WW2 pelit pitää heti vetää pois myynnistä sekä korjata kaikkai p uutteet ja varmistaa, että tasan 50% kaikista hahmoista on naisia…

Joo, koko viihdebisnes on salaliitossa naisia vastaan ja juutalaisten ohjaama!! *Vaahtoaa suusta…*

Eli esim. seuraavan tuntemattoman sotilaan uudelleenfilmatisointiin pelkkiä naisia pääosiin.

Ja Rambo kanssa naiseksi. Ja vaihdetaan alieneihin mies-Ripley tilalle tasa-arvon vuoksi.

Niin, ja Mario pelastamaan prinssiä että saadaan tasa-arvoa homoillekin.

Mitäs vielä…

Naiset ovat aina romantiikan perään. Mikähän niitä oikein vaivaa? Jatkuva rakkaudenpuute vai mikä?

Koska kyseessä on fantasiaroolipeli, naiset tuntuvat odottavan siitä romanttista roolipeliä. Pitääkö miekkailun sitten olla niin romanttista? Ajatelkaa vaikka, miten naishahmot sopisivat Chivalry: Medieval Warfare -tyyliseen sankarimiekkailuun!

Hauskintahan tässä on se, ettei koko peliä ole vielä olemassa.

Minusta maailma on todella epätasaarvoinen siinä että miehiä syrjitään kouluissa.
Se on siis vain tasa arvoa että naisia syrjitään muualla. :)

Mua niin vituttaa tää nyky peli teollisuus ja tämä sonta jostain perkeleen tasa-arvosta. Antaa pelien olla niinku tekijät tykkää. Jos siinä on pelkästään nais henkilöitä, aivan sama. Jos pelkästään miehiä, kelpaa. Jumalauta

Kaikki nais vihaajat, mies vihaajat. Painukkaa helvettiin.
Ja antakaa niitten pelien olla

Nämä joka asiasta loukkaantuvat superFeministit tekevät naisille enemmän hallaa kuin yksikään sovinisti. :o
Peliala on erittäin tasa-arvoinen, jos naiset ostaisivat enemmän pelejä, naisia varten tehtäisiin enemmän pelejä. Mitä itkemistä siinä on?

@1:

Samaa mieltä. Voihan naisetkin tehdä pelejä mutta mikä pakko on toisten visioihin puuttua, jos nyt pääosassa sattuisikin olemaan mies?

Minua ei ainakaan naiset häiritse peleissä.

Onko ihme jos lähes kaikki pelintekijät on miehiä, ja vielä jokin aika sitten kaikki pelien suurkuluttajatkin. Nyt kun yhteiskunnan puolesta naisten pelaamiseen jopa kannustetaan ja naispelaajiksi tunnustautuvien määrä on noussut kuin kuuluisa raketti, on samantien alkanut myös itku pelien miehisyydestä. Tehkää itse niitä naisellisia pelejä ja hankkiutukaa alalle miesten joukkoon, jotta saadaan myös se naisellinen näkökulma peleihin, mikä on enemmän kuin tervetullutta.

Tasa-arvo sitä ja tätä, ihan kiva ajatus, mutta ei mahdollinen puhtaasti evoluution sanelemana. Ehkä sitten jos naiset olisivat yhtä vahvoja ja isokokoisia = tasavertaisia kamppailemaan miesten kanssa. Olisihan se tietysti kiva jos leijona ja seebrakin olisivat tasa-arvoisia.

Vaikka pelissä olisikin 12 pelattavaa hahmoa, niin mitä tasa-arvottomuutta se on, vaikka kaikki olisivatkin miehiä? So on fiktiota ja taiteen tuottajille sallittakoon täysi vapaus oman tuotoksensa luomiseen, ilman, että sillä tarvitsee miellyttää yhden yhtä feministiä. Jos peli nyt asioikseen solvaisi naissukupuolta, se olisi ehkä jonkin tason ongelma, mutta tässä hysteerisessä loukkaantumiskulttuurissa mitään niinkään radikaalia ei näköjään enää tarvita.

Kyllähän pelialalla tarvitaan vahvempaa naissukupuolen edustusta, mutta nyt meni kyllä keskustelunavaus taas niin tyylikkäästi metsään, ettei tästä koidu varmasti kuin haittaa asian edistymiselle.

Muropaketin uusimmat