Uusimmat

Carmageddon: Reincarnation tehdään myös seuraavalle konsolisukupolvelle

24.03.2013 12:00 Jukka O. Kauppinen

Ja taas ollaan jännän äärellä, kun ihmettelemme pelialan kiemuroita. Pieni brittipelitalo Stainless Games keräsi taannoin 625 143 taalaa Kickstarterin kautta Carmageddon-pelisarjan palauttamiseksi henkiin. Alkuperäisenkin Carmageddonin tehnyt tiimi oli käyttänyt paljon pätäkkää pelisarjan oikeuksien ostamiseksi takaisin itselleen, ja rahoituksella aiottiin tehdä Carmageddon Reincarnation –peli PC:lle.

Panokset ovat siitä kovasti koventuneet. Stainless näet sai 3,5 miljoonan dollarin riskirahoituksen yhtiön eräältä osakkaalta uuden Carmageddonin tekemiseksi myös seuraavan sukupolven konsoleille, eli PS4:lle ja Xbox mikälie720:lle.

Rahasummat antanevat vähän kuvaa siitä miten hintavaa konsolipelien tekeminen on nykyään ja tulevaisuudessa. PC-pelin tekemiseen pyydettiin 400 000 taalaa – mutta konsoliloikkaan tarvitaan 3,5 miljoonaa. Toivoa sopii, että myös tuotto-odotukset ovat suhteessa kulunkeihin.

Tätäkin jännempää on ajatella erästä sivuseikkaa: PC-pelaajien tuen ansiosta Stainless Games nousi takaisin parrasvaloihin ja pystyi paitsi aloittamaan uuden pelin kehityksen, myös puffaamaan näkemystään pelin seuraavista versioista.

Lähde: Stainless secures $3.5m for next-gen Carmageddon: Reincarnation

Lisää aiheesta

”Hei, sopiiko jos ajamme autolla päällesi?” 90-luvulla pelikehitys oli rankkaa!

Carmageddon: The Death Race 2000

GTA Carmageddon – hurjaa meininkiä 

Haluatko nähdä videokuvaa uudesta Carmageddonista? Tietenkin haluat! 

Lataa Carmageddon tänään ilmaiseksi iOS:lle!

Teinitissejä ja verisiä orgioita – pelialan suurimmat skandaalit