Castlevanian hengellinen perillinen tykittää lujasti Kickstarterissa: WiiU-versio tulossa, lisätavoitteetkin jo loppuivat

01.06.2015 13:00 Miikka Lehtonen

Kickstarter on siitä kiva palvelu, että se kätevästi paljastaa pelifirmojen sokeat kohdat. ”Kuka muka haluaisi uutta 2D-Castlevaniaa”, kysyttiin Konamilla mobiilipelien ja muiden paskeiden keskellä. ”Me”, vastasivat pelaajat ja heittivät kolme miljoonaa pelin kehitykseen.

Konamin touhu on viime vuosina ollut aika outoa. Tuntuu siltä, ettei firma ymmärrä lainkaan, mitä pelaajat haluavat tai odottavat. Rakastettu Castlevania-sarja esimerkiksi yritettiin pusertaa 2D:stä 3D:ksi ja tuloksena oli sarjan huonoin peli vuosikausiin. Kun arvostelumenestys oli surkea, myynnitkin jäivät heikoiksi. ”Eipä kai kukaan sitten Castlevaniaa enää halua”, oli Konamin aiheesta oppima läksy.

Mutta halusivat pelaajat uutta Castlevaniaa. Eivät tosin 3D:nä, eivät jonkun neverheard-mobiilidevaajan tekemänä eivätkä huonona pelinä. Symphony of the Nightin ja DS-Castelvanioiden hengessä, mielellään vaikka Koji Igarashin kynäilemänä. Paitsi että mies oli kyllästynyt Konamin pompotteluun jo vuosia sitten ja nostanut kytkintä. Joten mikä eteen? No tietenkin Kickstarter-keräys! 500 000 taalan tavoitteella pyrittiin rahoittamaan Koji Igarashin tuottama uusi Castlevania-peli — eri nimellä, tietenkin, koska Konami istuu oikeuksien päällä. Tuloksena on kirjoitushetkellä yli kolme miljoonaa taalaa.

Se on sellainen potti, että sillä pistettiin kaikki keräyksen lisätavoitteetkin hoitoon, mukaanlukien se tuorein, eli Wii U -versio pelistä. Kun mitään tavoiteltavaa ei enää ollut, tiimin piti keksiä uusia. Nyt listalla on mielenkiintoisen kuuloinen moninpelituki (jossa voi lainata kaverin hahmoa auttamaan pelissä tai kisata kaverinsa kummitusta vastaan, sekä vaikuttaa kaveriensa peleihin kevyellä tavalla) sekä PlayStation Vita -versio.

Keräystä on vielä jäljellä 11 päivää, joten en pitäisi näidenkin tavoitteiden täyttymistä mahdottomana ajatuksena.

Lisätietoja: Kickstarter