Uusimmat

CD Projekt puuhaa konsoli-Witcheriä

25.05.2011 10:30 Miikka Lehtonen

The Witcher 2 on vuoden positiivisimpia peliyllätyksiä ja todellinen megapamaus kaikille oikeasta ja kunnollisesta roolipelailusta pitäville. Ainakin jos näillä on PC, sillä konsoleilla peliä ei ole nähty. CD Projektin edustajat kuitenkin antavat ymmärtää, että vielä joskus nähdään.

CD Projektin tuottaja Tomasz Gop ei niinkään vihjaillut, vaan kertoi suoraan, että E3-messuilla tullaan kuulemaan lisää The Witcher 2:n konsoliversiosta. Mies yritti olla vekkuli vihjailija, mutta metsään meni.

”En voi tietenkään sanoa mitään gaziljoonasta eri syystä, mutta pelimme on Witcher-peli, ja voin sanoa, että se voisi kiinnostaa konsolipelaajia.”

Okei, eli konsoliversio jostain Witcheristä. Mutta onko kyseessä uusi peli?

”En aio valehdella teille, me emme ole vielä aloittaneet The Witcher 3:n työstämistä. Mutta ehkä voimme vielä joskus aloittaa senkin”, Gop kertoi. Eli The Witcher 2, siis.

Matkassa on pari muttaa. Vaikka The Witcher 2:n käyttöliittymä on uusittu sellaiseksi, että se toimii PC:llä suoraan Xbox 360:n ohjaimella, teknologia voi silti olla este. Konsolien ja PC:n välinen taistelu on taas edennyt syklin siihen vaiheeseen, jossa PC on selvästi niskan päällä.

Vaikka suuri osa peleistä tehdäänkin konsolit mielessä, joskus pelikehittäjät ottavat kaiken irti PC-raudasta ja tällöin jälki on huikeaa. The Witcher 2 on yksi näistä peleistä. Pelin huisista ulkoasusta jouduttaisiin karsimaan todella paljon, jotta peli pyörähtäisi pelattavasti konsoleilla ja tällöin lähtisi suuri osa pelin erinomaisesta tunnelmasta. No, odotellaan ja ihmetellään tulevaa. E3 on jo parin viikon päästä, jolloin olemme fiksumpia.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Domen arvosteluviikko 20/2011: kahdeksan arvostelun touhuviikko!

Dungeon Siege 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Mount & Blade: With Fire & Sword (PC)

World of Tanks -skabassa palkintona kymmenen pussia kultaa