UUSIMMAT

CD Projekt Redin kimppuun hyökänneet hakkerit vuotivat Gwent-korttipelin lähdekoodin julkisuuteen

10.02.2021 20:45 | Muropaketin toimitus

CD Projekt Redin aiemmin iskeneet hakkerit ovat vuotaneet Gwentin lähdekoodin julkisuuteen. 

Kuten kerroimme eilen, muun muassa Cyberpunk 2077:stä ja The Witcher 3: Wild Huntista tunnettu CD Projekt Red on joutunut merkittävän tietomurron uhriksi. Hakkerit onnistuivat kertomansa mukaan anastamaan lähdekoodit peleistä Cyberpunk 2077, The Witcher 3, Gwent: The Witcher Card Game ja julkaisemattoman version The Witcher 3:sta. Lisäksi hakkerit saivat haltuunsa asiakirjoja, jotka koskevat esimerkiksi kirjanpitoa, lakiteknisiä yksityiskohtia, henkilöstöhallintaa ja sijoittajille suuntautuvaa viestintää.

Koska CD Projekt Red ei suostunut maksamaan hakkereiden vaatimia lunnaita, on Gwentin lähdekoodi julkaistu nyt verkkoon. Tiedostoihin tutustuneen Cybernewsin mukaan kyseessä näyttää olevan aito lähdekoodi. Tietomurrossa on todennäköisesti käytetty Cobalt Strike -nimistä avoimen lähdekoodin työkalua, joka on ollut aiemmin myös muiden lunnaita vaatineiden kyberrikollisten käytössä.

Alkuperäinen tiedostolähde on jo poistettu, mutta sittemmin Gwentin lähdekoodi on kopioitu useampaan eri paikkaan. Mikäli CD Projekt Red ei edelleenkään suostu hakkereiden vaateisiin, on seuraava lähdekoodivuoto hakkerin mukaan luvassa huomenna.