UUSIMMAT

Nintendo Switchin uusi Zelda-peli toimii PC-tietokoneellakin, melkein

08.03.2017 10:09 | Muropaketin toimitus | 2

Cemun kehittäjät saivat The Legend of Zelda: Breath of the Wildin toimimaan PC:llä muutamassa tunnissa.

Cemu on Nintendon Wii U -konsolin PC-emulaatioon tarkoitettu ohjelma, joka on ollut aktiivisessa kehityksessä vuodesta 2015 asti. Exzap-nimimerkillä kirjoittava Cemun kehittäjä julkaisi Redditissä videon, jolla käyttäjä pyörittää Cemun avulla uutta Zeldaa omalla PC:llään.

Exzapin mukaan emulointiin käytetään i7-4790K, GTX 780 & 8GB RAM -spekseillä varustettua tietokonetta. Pelin pyöriminen on saavutus, sillä konsolien emulointi on haastava tehtävä ja useat emuloidut pelit saattavat kaatua jo pelin valikoissa.

Breath of the Wild ei ole vielä kokonaan pelattavissa. Peli pyörii noin 10-15 fps ruudunpäivitysnopeudella, eivätkä pelin äänet toimi ollenkaan. Emulointi tuo peliin myös useita bugeja, jotka tekevät sen pelaamisesta mahdotonta.

Zelda

PC Gamerin haastatteleman Exzapin mukaan Breath of the Wild toimi yllättävän hyvin Cemulla ilman varsinaisia muutoksia peliin. Täten peliä onnistuttiin emuloimaan vain tunteja sen virallisen julkaisun jälkeen. Exzap ei kuitenkaan osaa vielä sanoa, koska peli olisi kokonaan pelattavassa kunnossa.

”Emme vielä tarkalleen ottaen tiedä, mistä emuloinnin aiheuttamat bugit johtuvat”, totesi Exzap. ”Pelin saaminen toimintakuntoon kestää vähintään useita viikkoja, mutta se voi yhtä hyvin kestää vuosia.”

Cemun seuraava 1.7.3-päivitys julkaistaan maaliskuun 10. päivä projektin Patreon-tukijoille. Cemu-projekti on kerännyt pelaajien keskuudessa melko suurta suosiota – projekti kerää kuukausittain lahjoituksina noin 6000 – 7000 dollaria.

Keskustelu

"Nintendo Switchin uusi Zelda-peli" vai emuloidaanko kuitenkin Zelda WiiU versiota WiiU emulaattorissa. Switch ja WiiU binäärin pyöritys vaativat ihan erilaisen emulaattorin.

Muropaketin uusimmat