UUSIMMAT

Champions Online muuttuu ilmaispeliksi

26.10.2010 16:45 | Miikka Lehtonen

Ilmaispelattavat massiivimoninpelit ovat vuoden 2010 juttu. D&D Online osoitti, että hieman vaatimattomampikin MMO voi olla menestys, kunhan homman tekee oikein. Ja sen ensimmäinen askel on ilmaisuus. Tämän jälkeen peli toisensa jälkeen on liittynyt kööriin, uusimpana hieman yli vuoden ikäinen Champions Online.

Kun tutustuimme siihen viime vuonna, Cryptic Studiosin Champions Online oli ihan kiva peli, joka kärsi enimmäkseen siitä, että suuri osa kehitystiimistä siirrettiin projektin puolivälissä tekemään Star Trek Onlineä. Näin peli jäi sisällöltään vähän torsoksi, mutta sitä puolta on tiettävästi paikkailtu.

Minulla oli silti alusta saakka sellainen kutina, että peli tulisi toimimaan paremmin ilmaispelinä, sillä se oli ihan kivaa viihdettä pienissä paloissa, mutta ei niin mainio peli, että sen parissa viitsisi istua joka ilta. Ja sitähän aktiivinen tilausmaksu käytännössä tarkoittaa. No, sainpa toiveeni.

Cryptic Studios on nimittäin ilmoittanut, että Champions Online muuttuu ilmaispeliksi viedä tämän vuoden puolella. Perinteiseen tyyliin ilmaispelaajat voivat nähdä ”suurimman osan” (Atarin fraasi) pelin sisällöstä. Loput, kuten ylimääräiset puvut, seikkailut ja supervoimat, voi ostaa pelistä jo löytyneestä mikromaksukaupasta. Jos peli vie mukanaan, voi myös siirtyä maksulliseksi gold-asiakkaaksi, jolloin homma jatkuu ihan kuin ennenkin.

Peliveto, kyllä tämä tuo varmasti Champions Onlinelle reilusti lisää pelaajia. Jos moinen kiinnostaa, Champions Onlinen ilmaisversiota voi testata Crypticin beta-ohjelmassa 9.11. lähtien.

Lisää aiheesta

Champions Online

Champions Online laajenee

Champions Online saapuu perjantaina – ja pahalta näyttää

Lue myös

Assassin’s Creed Brotherhood -ensikosketus osa 2: seikkailua vuonna 1500

eDome ja Kaista yhdistyvät – tervetuloa Dome.fi -viihdesaitille

Paluu tulevaisuuteen – ilmainen peli Telltalelta

Keskustelu

Tämä termi ”ilmainen MMO” on todella harhaanjohtavaa uutisointia ja/tai mainontaa. Kyllähän niitä mikromaksu MMO:ta (saa muuten ottaa termin vapaasti käyttöön, toimittajat vink, vink) saa kokeilla ilmaiseksi, ihan niin kuin demoversioita peleistäkin, mutta käytännössä ne taatusti rasittavat pelaajan kukkaroa ihan siinä missä normi kk-maksullisetkin MMO:t. Mikromaksu MMO:ta kun voisi melkein verrata huumeisiin. Annetaan se ilmainen näyte ja kun ”käyttäjä” jää koukkuun aletaan siitä veloittamaan rahaa :)

Toisaalta, onhan tämäkin yksi tapa rahoittaa pelin ylläpito jos se ei muuten menesty. Itselleni mikromaksut ovat merkki pelin heikosta laadusta. Ehkäpä tämä on ns. parempien pelienkin tulevaisuus sitten joskus, mutta toistaiseksi kuitenkin diggaan edelleen ihan normi kk-veloitteisista rahoitusratkaisuista. Ei tarvitse miettiä kuinka monta questia sitä kehtaa tehdä ennen kuin pelaaminen maksaa liikaa.

Hyvä peli! Pelasin joskus kokonaan tuon 7-päivän ilmaisen testauksen ja oli hyvä, en vain uskonut että olisi oston arvonen kuukausmaksuineen. Voisi vaikka ruveta vähän pelaamaan, ja jos meininki on samaa mitä silloin niin voisi jopa maksaa niistä ”lisäeduista”

Samana päivänä kun black ops tulee! Pitääpi katsella hieman gameplayta kun ei ole mitään hajua koko pelistä

Muropaketin uusimmat