Chris Huelsbeck ja suloiset, remasteroidut Turrican-soundit

02.01.2014 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Nykyään jenkkilässä vaikuttava, alkujaan saksasta ponnistanut peli- ja konemuusikko Chris Huelsbeck on ilahduttanut hyvän musiikin ystäviä jo yli 20 vuoden ajan. Miekkonen on tehnyt mahtavaa elektronista musiikkia iät ja ajat, ja kaverin faneille koittavat nyt juhlalliset ajat. Turrican-pelin ja etenkin sen upean soundtrackin kunniaksi menestyksellisesti pyöräytetyn Kickstarter-kampanjan tulokset näet kuuluvat upeasti Turrican Sountrack Anthology –kokoelmassa.

Turrican on jäänyt 90-luvun Amiga-pelaajakansan mieleen paitsi siksi, että se oli hyvä peli, myös etenkin upeiden musien johdosta. Musat tekevät joskus pelin ja joskus musat elävät vielä kauan pelin jälkeenkin. Turrican on tästä malliesimerkki.

Huelsbeck toivoi Kickstarterissa 75 000 taalaa Turricanin musien työstämiseen, uudelleensovittamiseen ja äänittämiseen, mutta rahaa kertyikin 175 000 taalan verran. Niinpä Chris pääsikin viilaamaan vanhoja sävellyksiään oikein huolella ja kolmen CD:n paketti kasvoi neljäksi laserkiekoksi. Pistinpä itsekin Chrisille sen 60 rahaa, minkä johdosta posti toi tänään neljän CD:n kokoisen upean Turrican Sountrack Anthology –paketin. Ja voi että kuulostaa hyvältä!

Kickstarttaajat saivat muzakkia myös vinyylinä

Kokoelmaa ei ole myynnissä CD:nä kaupoissa, mutta sen voi ostaa digitaalisesti CD-laatuisena joko yksittäisinä levyinä tai kaikki neljä CD:tä sisältävänä digierikoisversiona 35 taalan hintaan. Lisäksi kokoelman levyt ja yksittäisiä biisejä löytyy Amazonin digimusakaupasta.

Maistiaisia Huelsbeckin mestarillisesta konebiitistä voi kuunnella vaikkapa täältä.

Lisätietoja: http://www.turricansoundtrack.com/

Lisätietoja: Turrican Sountrack Anthology @ Amazon

Lisää aiheesta

Mega Manin 25-vuotista historiaa juhlitaan kahdella albumilla

Mikä ärsyttää pelimusiikeissa? Teemu avautuu!

Perjantain pelimusiikit! 30 ikimuistoista pelitunnaria samassa kappaleessa 

Vuoden pelit 2013, osa 2: Paras pahis, innostavin Kickstarter, iloisin yllätys… 

Muropaketin uusimmat