Uusimmat

Civilizationin Rising Tide lisäri uudistaa mutta ei tarpeeksi – lue arvostelu

27.10.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen tykkää uiskennella tähdissä, kuin avaruuden lipeäkala. Mutta Civilization: Beyond Earthin uusi lisäri Rising Tide ei ihan täysillä lämmitä. Siinä on paljon hyvääkin, mutta…

Diplomatia on monipuolisempaa kuin ennen, kiitos parinkin uudistuksen. Kaikki sivilisaatiot kerryttävät joka vuorolla poliittista pääomaa, joka on siis uusi resurssityyppi. Poliittisella voimallaan voi joko yrittää solmia diilejä, jotka sitten tuottavat molemmille osapuolille lisäpääoman ohella erilaisia etuja. Voi vaikka solmia sopimuksen, jonka ansiosta molemmat saavat tutkittua uusia yksiköitä sisältäviä teknologioita 10% normaalia halvemmin.

Merkittävämpää on se, että omalle johtajalleen saa persoonallisuuspiirteitä. Neljä piirrepaikkaa vastaavat niitä pelin yleisiä teemoja ja kuhunkin saa valita kyvyn useasta vaihtoehdosta. Näitä kykyjä voi sitten boostailla tai vaihdella myös poliittisen pääomansa avulla. Itse tykkäsin harventaa muukalaislaumoja, joten otin itselleni kyvyn, joka toi jokaisesta tuhotusta muukalaisnipusta vinon pinon tieteellistä tutkimusvoimaa laareihini ja niin edelleen.

Lue koko arvostelu: Civilization: Beyond Earth: Rising Tide (Mac, PC)

 

 

Lisää aiheesta

Civilization III: Play the World (PC)

Civilization V (PC)

Civilization V: Brave New World (Mac, PC)

Civilization V: Gods & Kings -ennakko (PC, Mac)

Civilization: Beyond Earth (Mac, PC)

Sid Meier’s Civilization IV: Colonization (PC)

Sid Meier’s Civilization Revolution (PS3, 360)

Wiikon wanha: Civilization

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat