UUSIMMAT

CliffyB: Notch on murjottava kakara, Facebook-kaupat hyväksi Oculus Riftille

28.03.2014 13:00 | Miikka Lehtonen

CliffyB on hauska heppu. Pitkän linjan pelikehittäjällä on aina sanottavaa asiasta kuin asiasta, eikä mies juuri säästele sanojaan tai peittele tunteitaan. Ei nytkään, kun tähtäimessä on muun muassa Minecraft-mies Notch.

Tapahtui aiemmin tällä viikolla: Facebook osti virtuaalitodellisuuslaseja tehtailevan Oculus Riftin muikealla summalla. Tapahtui sittemmin: koko Internet paskoi kollektiivisesti housuihinsa. Touhussa oli mukana myös Minecraftin isänä tunnettu Markus ”Notch” Persson, joka ilmoitti ykkösellä, että Minecraftin Oculus Rift -versio oli historiaa, koska Facebook on ällö firma. Muun muassa Gears of Warin luojana tunnettu CliffyB näkee asiat hieman toisella tavalla.

”Jotta Oculus Riftistä tulisi ihan oikea ja itsenäinen systeemi, eikä vain (ugh) lisälaite, he tarvitsevat oman app storensa. Laite on vain yhtä hyvä kuin sitä ympäröivä yhteisö ja kauppa. Jos käyttäjät eivät voi ostaa haluamiansa juttuja ja jos kehittäjät eivät voi jaella omiaan, laite tulee kompuroimaan. Facebook voi auttaa tällaisissa jutuissa oman miljardien kokoisen käyttäjäkantansa tarjoamisen lisäksi.”

CliffyB ei ole siis tulevaisuudesta huolissaan. Hän viittaa Facebook-postauksessaan Mark Zuckerbergin ja Oculus Rift -edustajien vakuutteluihin, joiden mukaan Oculus Rift tulee olemaan jatkossakin pelilaite. Virallisen version mukaanhan Facebook osti firman sijoituksena, eikä tehdäkseen FaceGoggles 1.0:aa tai muita riemukkaita nettimeemejä todeksi.

Eikä CliffyB-postausta ilman pientä piikittelyä, sillä kaverin tähtäimiin joutui myös Notch, joka perui Minecraftin Oculus Rift -version kirjaimellisesti, koska Facebook firmana inhottaa häntä. Se hänelle suotakoon, mutta mitä olikaan nuori Clifford Bleszinski asiasta mieltä?

”Notch, kun peruit Minecraftin, näytit murjottavalta kakaralta, joka otti pallonsa ja lähti kotiin. Se oli kakaramainen ja pikkumainen temppu ja surettaa minua kovasti.”

Näin siis tällä kertaa!

Lähde: PC Gamer

Lisää aiheesta

Notch vihaa Facebookia, Minecraftin Oculus Rift -tuki peruttiin

Virtuaalitodellisuus 2.0: Facebook osti Oculus Riftin. Ei, nyt ei ole aprillipäivä

CliffyB ottaa kantaa mikromaksuihin: ”jos ei miellytä, älä osta!”