UUSIMMAT

Colonial Marines –kehittäjä irtisanoi kaikki

13.05.2013 22:45 | Jukka O. Kauppinen

TimeGate Studios, jonka muistetaan tällä hetkellä ennen kaikkea katastrofaalisen huonosti hoidetusta Aliens: Colonial Marines –pelistä, on joutunut irtosanomaan koko henkilökuntansa. Yhtiötä haettiin jo aikaisemmin velkajärjestelyyn, mutta sekään ei sitten riittänyt.

Studion vaikeuksista on raportoitu aiemminkin:

4.5.: Aliens: Colonial Marines -kehittäjä haki velkajärjestelyyn

Tilanne on sangen hankala, sillä studion velkojen kokonaismäärä asettuu jonnekin 10 ja 50 miljoonan välille. Velkojia firmalla on vajaat 50, joukossa muun muassa Unreal Enginen kehittäjä Epic Games, verkkopelipalveluita tarjoava Agora Games ja DJ2 Entertainment. Hirtehisen hauskana yksityiskohta myös esimerkiksi paikallinen pizzeria karhuaa TimeGatelta 34,80 dollarin maksamattomia velkoja.

Surkealtahan tilanne näyttää, joten todennäköisin lopputulos tulee olemaan TimeGaten kaatuminen. Harmi jos näin käy, sillä työn alla oleva Minimum-räiskintä vaikuttaa ainakin lupaavalta pikkupeliltä, jonka soisi tulevan vielä julkaistuksi.

19.4. Section 8 -kehittäjä otti pahasti turpaansa oikeudessa

Timegate nimittäin haastoi Gearboxin kanssa Section 8 -julkaisija SouthPeak Interactiven oikeuteen jo vuonna 2009 maksamatta jääneiden rojalttien vuoksi. Juttu on nyt päättynyt SouthPeakin hyväksi ja seuraukset Timegatelle ovat kivuliaat.

SouthPeak Interactiven nostaman vastakanteen seurauksena Timegatelle on nyt koitunut maksettavaa yli 7 miljoonan dollarin verran. Lisäksi firma menetti kaikki oikeutensa Section 8 -brändiin. Pienelle firmalle kyse on niin suuresta rahasummasta, että studion tulevaisuus on vaakalaudalla.

TimeGate yritti hakeutua velkajärjestelyyn, mutta SouthPeak Interactive ei siihen suostunut vaan vaati yhtiölle konkurssipäätöstä. Tämän myötä yhtiö joutui ilmeisesti irtisanomaan kaikki työntekijänsä.

Vuonna 1998 perustettu studio teki vuosien mittaan mm. pelit Kohan: Immortal Sovereigns, Kohan II, Axis  & Allies, FEAR Extraction Point, FEAR Perseus Mandate, FEAR Files, Section 8 ja Section 8 Prejudice. Ja sen Aliensin…

Lisätietoja: http://www.timegate.com/

Lisää aiheesta

Aliens: Colonial Marines -kehittäjältä kiinnostava mikromaksuräiskintä

F.E.A.R. Files (360)

F.E.A.R. Perseus Mandate (PC)

Section 8 (PC, Xbox 360)

Section 8 ehostui, tehostui

Section 8: Prejudice (PC, Xbox 360)