Commodore 64 -arkistointiprojekti jatkuu – lataa tähänastiset retrohelmet

23.11.2011 14:25 | Jukka O. Kauppinen

Muistatko lukeneesi erään suomalaisen C-64-harrastajan arkistointiprojektista? Vanhojen turbotape-pelejä sisältäneiden kasettien sisällön siirtelystä digitaaliseen muotoon ja näin tuleville sukupolville säilyttämisestä? Digirunebergimme Jarkko ”Grue” Lehti on edennyt urakassaan mukavasti ja tarjoaa nyt tähänastiset retrohelmet nebastelijoiden räplättäväksi. Mutta urakka jatkuu yhä!

Jarkko kertoo, että….

Kaikki minulle toimitetut turbotapekasetit on nyt siirretty!

kasetit_22_11_2011.rar paketti sisältää projektin tähän astiset hedelmät, paketin sisällä on listat joista on osa sortattu ensin nimen ja sitten md5 summan mukaan duplikaattien löytämisen helpottamiseksi.

Kasetteja tarvittaisiin nyt lisää jotta homma jatkuu, joten ota yhteyttä jos sinulla on vielä kasetteja nurkissasi.

// Jarkko Lehti

ps. Laitteistoa on nyt hankittu myös diskettien dumppaamiseen, eli jos sinulla on nurkissa C64 diskettejä, voi niitä myös tarjota siirrettäväksi .d64 muotoon.

C-64-sälät voit ladata täältä. Paketissa lienee niin muinaisia pelejä, demoja kuin muutakin yllättävää.

Ja taustatietoa projektista:

Onko sinulle jäänyt muinaisajoilta Commodore 64 kasetteja nurkkiin? Nyt sinulla on mahtava tilaisuus päästä niistä eroon. Olen nimittäin saanut päähänpinttymän, että data pitäisi saada kasettimedialtakin talteen ajan ikävää hammasta karkuun.

Lahjoittaa vois myös diskettejä. Alkuperäiset pelit eivät taasen ole kovin kiinnostavia, sillä ne on pääosin jo arkistoitu muiden puolesta, mutta jos haluat niitä myös lahjoittaa, otan ne mielihyvin vastaan.

Miksi ihmeessä?

80-luvulla tietokoneiden ympärille kehittyi oma alakulttuurinsa, jonka varsinkin alkuaikojen tuotoksia on kateissa. Internetissä onkin aktiivisten harrastajien kesken ollut jo pidemmän aikaa projekteja missä ihmisten lerppuja siirrellään nykytietokoneille yhteensopivaan muotoon. Tämän toiminnan tavoitteena on ollut historian säilöntä. Siirtoprojektit ovat kuitenkin pääosin jättäneet c-kasetit huomiotta.

Lisätietoja: http://sid.fi/~grue/kasetit/kasetit.html

Lisää aiheesta

Digiruneberg Grue on pelastanut jo yli 1000 C-64-ohjelmaa

Lue myös

Minecraftin pelaajastatistiikka on äimistyttävää

Replay Expo oli täynnä historian havinaa

Suista Maapallo radaltaan ja aiheuta kosmista kaaosta – Universe Sandbox

Third Strike Online Edition on pala kamppailupelien historiaa – lue arvostelu