UUSIMMAT

Commodore riidoissa uusista Amigoista

03.09.2010 12:55 | Jukka O. Kauppinen

Kaikkea kummallista bisnesmaailmassa tapahtuukin. Nyt näet Commodore USA on hankkinut Amiga-tietokoneiden oikeudet, tuo markkinoille uusia Amiga-malleja, joutuu niistä oikeuteen ja ehtipä firma kaupan päälle kimmastua tapahtumasarjasta uutisoineelle OSnews-sivustolle. Jo on.

Commodore USA näet lisensoi ensin Amiga Inc -yhtiöltä luvan Amiga-tietokoneiden nimen käyttämiseen uusissa tietokoneissaan, jotka käyttävät AmigaOS-käyttöjärjestelmän tyylisesti kehitettyä AROS-käyttöjärjestelmää.

Heti perään AmigaOS-käyttöjärjestelmää ja uusia Amiga-tuotteita kehittävä Hyperion Entertainment ihmetteli, että eikös tämä riko Hyperionin ja Amiga Inc:in sopimusta.

”Lakimiehemme ovat yhteydessä asiasta. Tämä on selvä sopimusrike”, Hyperionilta kommentoitiin.

Hyperionilla on maailmanlaajuinen yksinoikeus AmigaOS-käyttöjärjestelmien kehittämiseen, mutta katsooko firma omistavansa myös Amiga-tietokoneiden brändin?

Heti perään Commodore USA ärähteli vihaisesti OSnews-sivustolle, joka kehtasi uutisoida aiheesta ja vieläpä epäillä Commodore USA:n aikeita. OSnews ei paljoa piitannut uutisen poisto- ja muutosvaateista.

Loppumetreillä ei tosin voi kuin ihmetellä. Paljon melua Amigasta. Kiva että Viimeisen Kotimikron perintö elää, mutta olisipa silti jännä nähdä missä ne potentiaaliset taalat oikein piilevät. Amiga-nimellä kun tuskin myydään enää kovinkaan montaa uutta tietokonetta.

Lähteitä/lisätietoja: Commodore Gets Rights to Amiga, Hyperion Takes Legal ActionCommodore USA Threatens OSNews with Legal ActionHyperion EntertainmentCommodore USAAmiga, Inc.

Lue myös

Arvostelu: Mafia II (PC, PS3, Xbox 360)

Ennakko: Golden Sun: Dark Dawn (DS)

Ensikosketus: Dead Nation – suomalaiset zombit ovat ihanan ällöjä

Kinect-ensitesti: Sinä olet ohjain