Uusimmat

Commodoren uusi tuleminen

06.03.2007 13:45 Miikka Lehtonen

Kaikkien aikojen suosituimmat kotimikrot valmistanut Commodore tulee taas. Ei kuitenkaan Tasavallan tietokoneen muodossa, vaan pelikäyttöön optimoituna PC:nä.

Commodore Gaming -nimellä tunnettu firma on ilmoittanut julkaisevansa CeBIT 2007 -messuilla uudenlaisen, vartavasten pelikäyttöön suunnitellun ja optimoidun tietokoneen. Tarkoituksena on taas saada Commodoren nimi synonyymiksi riemukkaan peliviihteen kanssa.

Commodore Gamingin toimitusjohtaja Bala Keilman intoutui tilaisuuden liikuttamana muistelemaan menneitä. ”25 vuotta sitten Commodore julkaisi 1900-luvun eniten myydyn kotitietokoneen. Commodore 64 määritteli varhaisen pelikokemuksen miljoonille ihmisille”, hän fiilisteli. ”Olemme etuoikeutettuja ja innoissamme voidessamme tuoda Commodore-nimen taas peliyhteisön luo ja avata uuden luvun sen historiassa tämän erinomaisen laitteen myötä.”

Kyseessä ei suinkaan ole Commodore Gamingin ainoa yritys kiillottaa firman kilpeä. Vuosi sitten julkaistiin kännykkäpelien varastointiin ja siirtelyyn tarkoitettu MediaTower. Tämän vuoden alussa firma taas julkaisi pinon legendaarisia C64-hittejä kännyköille optimoituina.

Itse laitteen spekseistä tai muistakaan yksityiskohdista ei vielä ole tietoa, mutta suuri paljastustilaisuus tapahtuu CeBIT-messuilla kuluvan kuun 15. päivänä, jolloin tulemme myös palaamaan asiaan.

Lue lisää eDomesta

Commodore tähtää pelimarkkinoille. Taas.

Retropelihittejä nettiradiosta työpäivän ratoksi

Vanhoissa pelimainoksissa oli ytyä… Tai ainakin asennetta.

Aika kultaa musat

Retropelimusiikkia uusissa kuorissa: Press Play On Tape – Run/Stop Restore

Kiinnostaako Commodore?

Katso tilanne vastaamatta