Crash Bandicoot -kokoelmasta tulossa hitti, uudet pelit mahdollisia

09.07.2017 09:39 | Muropaketin toimitus

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy on menestynyt loistavasti ainakin Euroopassa. Activision-johtaja Eric Hirshbergin mukaan suosio voisi johtaa uusiin Crash-peleihin.

Kesäkuun lopussa julkaistusta Crash Bandicoot N. Sane Trilogy -pelikokoelmasta on muodostumassa hittipeli. Pelin kokonaismyynnistä ei vielä ole julkaistu lukuja, mutta ainakin Euroopassa Crashin uudelle tulemiselle näyttää olleen kysyntää.

Aiemmin viikolla Eurogamer raportoi, että N. Sane Trilogysta tuli heti ilmestyessään Ison-Britanniassa vuoden suurin yksinoikeuspelin julkaisu. Saavutus on melkoinen, sillä maaliskuun vaihteessa ilmestynyt Horizon Zero Dawn menestyi julkaisumyynnissä niin hyvin, että siitä tuli PlayStationin kaikkien aikojen menestynein uusi IP:n julkaisu.

Crashin toisesta myyntisaavutuksesta kertoi eilen GameSpot. Sivuston mukaan N. Sane Trilogysta tuli PlayStation Networkissa kesäkuun myydyin peli Euroopassa, vaikka se julkaistiin vasta kuukauden viimeisenä päivänä.

Vaikka pelistä ei vielä ole saatavilla tarkkoja myyntilukuja, näyttää siis siltä, että Crash Bandicootin pelikokoelma on menestynyt erittäin hyvin. Tämä saattaa povata hyvää pelisarjan tulevaisuudelle, sillä GameSpot raportoi jo aiemmin, että uusien Crash Bandicoot -pelien mahdollisuus voi hyvinkin riippua kokoelman menestymisestä.

Activisionin toimitusjohtaja Eric Hirshberg kommentoi haastattelussa hiljattain, ettei pelijulkaisija ollut täysin varma siitä, tavoittaako Crash laajempaa yleisöä.

”Tiedämme, että äänekäs fanikunta toivoi Crashin paluuta”, Hirshberg kommentoi. ”Mutta koskaan ei voi tietää, edustaako se laajempaa yleisöä vai pienempää, nostalgianhaluista yhteisöä.”

”Tähän mennessä olemme nähneet todella paljon intohimoa kokoelmaa kohtaan, joten se voisi johtaa toisiin juttuihin”, Hirshberg vihjaa.

Metacriticin mukaan N. Sane Trilogy on saanut tähän mennessä voittopuolisesti kiittäviä arvioita, ja odotetun pelikokoelman keskiarvo onkin tällä hetkellä 81. Julkaisun kynnyksellä levisi myös huhu, jonka mukaan peli olisi tulossa myös Xbox Onelle vielä tänä vuonna.