Uusimmat

Creative toi uusia X-Fi-äänikortteja tosipelaajille

08.11.2006 16:40 Jukka O. Kauppinen

Creative Labs kertoo tuovansa markkinoille kaksi uutta X-Fi-teknologiaa käyttävää Sound Blaster –äänikorttia. Toinen äänikorteista on suunnattu pieniin olohuonelaitteisiin, toinen puolestaan todellisiin tehomyllyihin, jotka vaativat sisuksiinsa parasta mahdollista, myös äänirintamalla.

Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer – Fatal1ty Professional Series on tunnetun ammattilaspelaaja Fatal1tyn nimellä ratsastava huippuäänikortti vaativille pelaajille.

Creative ei säästele sanojaan kortin suhteen ja väittää muun muassa että ”se on kaikkien aikojen tehokkain äänikortti ja kiihdyttää Direct X-, OpenAL- sekä EAX 5.0 -pelejä. Sen avulla saavutetaan huippulaatuinen, elokuvamainen äänentoisto nopeammalla ruudunpäivityksellä. Lisäksi 64 megatavun X-RAM-muisti takaa laadukkaiden ääninäytteiden nopean lataamisen. Erillinen pelitila varaa koko audioprosessorin peliäänien käyttöön ja X-Fi CMSS-3D mahdollistaa ultrarealistiset monikanavaäänet stereokuulokkeilla verkko- ja yöpelaamista varten.”

Olohuoneisiin suunnattu Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer puolestaan siirtää X-Fi-teknologian olohuoneen multimediapaketteihin. Matalassa äänikortissa on monipuoliset liitännät, jonka ansiosta se sopii kotiteatterijärjestelmiin.

”Pienestä koostaan huolimatta äänikortti tarjoaa X-Fi-audioprosessorin monikanavaisen X-Fi CMSS-3D -äänentoiston tavallisilla kuulokkeilla sekä kiihdyttää Direct X-, OpenAL- ja EAX 5.0-pelien ruudunpäivitystä ja lisää peleihin elokuvamaiset äänet. X-Fi 24-bit Crystalizer palauttaa dynamiikan heikkotasoisiin ääniin parantamalla pelien, MP3:n, DIVX:n ja TV:n äänentoiston 24 bittiseksi. THX-laatusertifiointi sekä Dolby/DTS-dekoodaus takaavat erinomaiset tulokset myös elokuvien äänentoistossa.”

Vaikka X-Fi-korttien mainospuheissa onkin vauhdikasta ominaisuuksien luettelointia, niin ei X-Fi-tekniikka mitään aivan höpöhöpöä ole. eDomen vertailuissa erot X-Fi-äänten ja tavallisten peliäänien välillä olivat selvät. Tuntuman mukaan, vaikka omia mittauksia emme olekaan tehneet, oma tehokas audioprosessori myös keventää pelin aiheuttamaa rasitusta koneen omalle prosessorille.

Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer – Fatal1ty Professional Series –äänikortin suositushinta on 149 euroa, ja mediakeskus-Xtreme Gamer irtoaa noin 99 euron pintaan.

www.x-fi.com