Uusimmat

Creativelta uusia USB- ja sisäisiä äänikortteja

15.11.2013 13:00 Jukka O. Kauppinen

Creative: jotta maailmassa riittäisi ääntä ja pauketta. Näin voisi sanoa, sillä yhtiö tuo kauppoihin kolme uutta äänikorttia, joista yksi on USB-liitännäinen, kaksi taasen sisäistä.

Sound Blaster Omni Surround 5.1 on huipputason ulkoinen usb-äänikortti, jonka 600 ohmin kuulokevahvistin takaa ”upeat ja yksityiskohtaiset äänet myös studiotasoisilla kuulokkeilla.” Äänikortti perustuu Creative SBX Pro Studio –prosessointitekniikkaan.

Äänikortissa on myös kattavat tallennusominaisuudet. Creativen mukaan ”näistä on erityisesti hyötyä nykysukupolven sisällöntuottajille, joille podcast-lähetysten luominen ja YouTube-musiikkivideoiden tekeminen ovat tärkeässä roolissa.”

Äänikortissa on myös kaksi sisäänrakennettua mikrofonia, helppokäyttöiset säätimet ja liitännät eri laitteita varten.

Sisäiset äänikortit ovat puolestaan Sound Blaster Audigy Rx ja Sound Blaster Audigy Fx. Rx on täysikokoinen PCIe-äänikortti monikanavaisilla 7.1 –tilaäänillä,  Audigy Fx taas puolikorkea PCIe -äänikortti monikanavaisilla 5.1 -tilaäänillä. Kummassakin mallissa on 600 ohmin kuulokevahvistimet ja 106 desibelin signaali-kohinasuhde.

Sound Blaster Audigy Rx -malli kattaa monipuolisemmat äänitysominaisuudet kahdella mikrofoniliitännällä. Mukana tulevalla EAX Studio -ohjelmistolla voidaan myös muokata elokuvien, pelien, musiikin ja puheäänen tilaefektejä. Äänikortin mukana tulee pc-ohjelmisto äänentoiston ja -tallentamisen hallintaan.

Sound Blaster Audigy Fx on isovelimalliaan riisutumpi vaihtoehto. Se soveltuu hyvin elokuvien katseluun, musiikin kuunteluun ja pelaamiseen. Myös Fx-mallin mukana tulee pc-ohjelmisto äänentoiston ja -tallentamisen hallintaan.

Sound Blaster Omni Surround 5.1, Sound Blaster Audigy Rx ja Sound Blaster Audigy Fx ovat jo saatavilla 79, 69 ja 39 euron hintaan.

Lisätietoja:  http://fi.creative.com/p/sound-blaster

Lisää aiheesta

Creative Sound Blaster Z – häpeilemättömän loistava äänikortti 

Sound Blaster Recon3D – pelaajan piristävä ääniratkaisu 

Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional -äänikortti testissä