Uusimmat

CreaVures on taiteellinen tasohyppely

29.08.2011 18:15 Jukka O. Kauppinen

CreaVures-peli on kuin taiteellinen pelisoppa, jossa on 3 desiä taidetta, 2 ruokalusikallista tasohyppelyä sekä 1 teelusikallinen puzzleja. Tai ainakin niin Janne Mikola mietiskelee debyytti-peliarvostelussaan. Kyllä, luitte oikein. Aikaisemmin MuroBBS:n puolella vaikuttanut Janne Mikola tarttui PC-peliin ensimmäistä kertaa peliarvostelumielessä ja tässä on tulos.

Valopallojen keräämisestä on vastuussa viisihenkinen, metsän söpöjen pienten eläinten muodostama joukko-osasto. Jokaisella eläinhahmolla on taatusti toimivaan, jo vuonna 1992 julkaistusta The Lost Vikingsistä tuttuun tyyliin omat kykynsä ja rajoituksensa. CreaVuresissa tukevinkin hahmo osaa kuitenkin hypätä, ja useimmat voivat nokittaa takaisin, mikäli vihollinen meinaa astua varpaille. Hahmojen taiteellisesta suunnittelusta nousevat ensimmäisenä mieleen Studio Ghiblin japanilaisten animaatioelokuvien erikoiset hahmot, värien saatua inspiraationsa Avatar-nimisestä scifieepoksesta. Jälki on kaunista, mutta esikuvien lähteet aistii hieman liian helposti.

Pelin taiteessa ihmeellisintä on se, miten hyvin niin litteä tarina on saatu tukemaan pelin graafista ulkoasua. Peli on hyvin pimeä, jolle vastapainoa tarjoavat kuin hukkuvat valon saarekkeet. Metsän elämä hohkaa kaunista, mutta samalla niin pelottavaa fluoresoitunutta valoa tavalla, joka saa kiittämään Tekijää siitä, etten onneksi kuulu metsän asukkeihin. Tyylillisesti ulkoasu on loistavaa, vaikka epätarkat tekstuurit, yksityiskohtien puute ja vähän sinne päin toteutetut kiipeilyanimaatiot laskevat sen ulkoasultaan tavallisten kuolevaisten joukkoon. Jos pelin kehitysvaiheessa on ensin ollut olemassa konsepti kuolevasta metsästä, jonka elämänvalosta pimeys on ottamassa vallan, ja vasta sen jälkeen tarinalle on kehitetty graafinen ilme, olen virallisesti vaikuttunut.

Lue koko arvostelu: CreaVures (Mac, PC)

Lue myös

Bodycount -ennakko (PS3, Xbox 360)

Deus Ex: Human Revolution (PC, PS3, Xbox 360)

Formula 2011 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Ms. Splosion Man (Xbox 360)

One Piece Gigant Battle! (DS)