Criterion vaihtoi extremeurheilun Star Warsiin

23.06.2016 11:30 | Juho Anttila

Brittiläinen Criterion muistetaan yhä parhaiten erinomaisesta Burnout-kaahailupelisarjasta. Sittemmin firma on muun muassa menettänyt perustajajäsenensä ja etsinyt muutenkin suuntaansa. Työn alla on kuitenkin ollut jo pidemmän aikaa extremeurheiluun nojaava henkinen seuraaja Burnout-sarjalle.

Nyt kyseinen projekti on kuitenkin pistetty jäihin. Sen sijaan Criterion tekee tällä hetkellä keikkaduunia muissa projekteissa. EA:n alla toimiva studio paiskii töitä muun muassa Star Wars Battlefront ja Battlefront VR -pelien parissa. Kulissien takana Criterion on tehnyt vastaavaa keikkaduunia jo pidemmän aikaa, sillä firma oli mukana sekä Star Wars Battlefrontin että Battlefield Hardlinen kehitystyössä jo viime vuonna.

Nyt hyllylle joutunut peliprojekti julkistettiin alun perin E3-messuilla vuonna 2014. Tämän jälkeen pelistä ei ollakaan kuultu juuri mitään. EA:n edustaja kertoo, että Criterion tutkii jatkuvasti myös uusia peli-ideoita, mutta kieltämättä juuri nyt näyttää siltä, että Fiona Sperry ja Alex Ward veivät lähtiessään Criterionilta myös ison määrän luovuutta. Aikanaan erinomaisen studion taantuminen keikkaputkaksi on kieltämättä harmi.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: www.criteriongames.com

Lisää aiheesta

Entiset Criterion-miehet kehittävät henkistä jatkoa Burnout-sarjalle

Burnout-kehittäjä Criterionin perustajat jättivät studion

Burnout-kehittäjä Criterion enää varjo entisestään

Muropaketin uusimmat