UUSIMMAT

Crowdfunding-projekti rahoittaa naiskehittäjien unelmapeliprojekteja

12.09.2014 19:00 | Miikka Lehtonen


Fine Young Capitalists on erittäin kiinnostava projekti, sillä se pyrkii rahoittamaan pelejä, joita yhdistää yksi asia: niiden suunnittelijat eivät ole pelikehittäjiä, vaan ihan tavallista väkeä, joille annetaan tilaisuus toteuttaa peli-ideansa.

Kaiken viimeaikaisen negatiivisuuden keskellä on kiva muistella niitä positiivisempiakin asioita ja Fine Young Capitalists -projekti on ehdottomasti yksi niistä. Se kun tosiaan pyrkii antamaan äänen porukalle, jolla sitä ei usein pelimaailmassa ole: naisille.

Ideana oli, että naisille, jotka eivät ole koskaan ennen tehneet pelejä, annettiin käyttöön konseptitaiteen ammattilaisia, joiden kanssa nämä sitten suunnittelivat yhdessä viisi heitä kiinnostavaa peliprojektia. Indiegogo-keräyksellä pyrittiin sitten nostamaan rahoitusta, joilla näistä projekteista kiinnostavin — yleisön äänestämänä — sitten toteutettaisiin. 

Indiegogo-keräyksen minimisumma tuli täyteen äskettäin ja ne viisi pelikonseptiakin ovat jo äänestettävissä. Mukana on pelejä laidasta laitaan. Minua kiinnosti erityisesti mobiililaitteilla pelattava ilmakiekkopeli, jonka pelialue muuttuu kun peliin lisätään uusia laitteita. Sekä myös kummituspeli, jossa ideana on rakentaa kummitustaloa ja pelotella ihmisiä, mutta ei liikaa: sydäriin kuolleet kun eivät levitä tarinaa talosta kavereilleen.

Iso ja varaukseton peukku nuorille kapitalisteille, enkä malta odottaa, että pääsen testamaan lopputuloksena kehitettyä peliä.

Lisätietoja: Fine Young Capitalists

 

Muropaketin uusimmat