UUSIMMAT

Crusader Kings II hylkää pakanat ja suuntaa pyhään maahan

23.10.2013 19:30 | Miikka Lehtonen

Crusader Kings II:n edellinen lisälevy, The Old Gods, vei pelaajansa Pohjolan synkkiin maisemiin karvaisten barbaarien keskelle. Naamakarvoituksen määrä ei nyt vähene, mutta meno muuttuu koko lailla pyhemmäksi, sillä seuraava lisäri keskittyy pyhän maan ympärille.

Äskettäin julkistettu Crusader Kings II:n Sons of Abraham -lisälevy keskittyy nimensä mukaisesti ”monoteististen ja abrahamilaisten uskontojen” ympärille. Tämä korkealentoinen käsite sisältää islamin, kristinuskon ja juutalaisuuden. Pyhän maan ja sitä ympäröivien alueiden tarkemman käsittelyn ohella lisäri tulee myös syventämään sitä, miten maailmaa hallitsevat uskonnolliset järjestöt toimivat.

Uudet paavit eivät esimerkiksi enää paukahda esiin tyhjiöstä, vaan valitaan äänestyksen avulla kuten oikeastikin. Myös pyhien sotilasjärjestöjen toimintaa on monipuolistettu ja uudistettu.

Ikään kuin tämä ei vielä riittäisi, samaan syssyyn Crusader Kings II saa versionumeroa 2.0 kantavan päivityksen, joka aloittaa Paradoxin ”toiseksi vaiheeksi” kutsuman vaiheen Crusader Kingsin elämässä. Päivitys lisää peliin 300 uutta eventiä, pilvitallennukset, Ironman-pelitilan, 50 Steam-saavutusta ja ties mitä muuta. Lisälevy itse ilmestyy jo marraskuussa.

On siis taas kerran hyvä aika olla Crusader Kings II -fani.

Lähde: PC Gamer

Lisää aiheesta

Crusader Kings II: The Old Gods DLC (Mac, PC) 

Crusader Kings II (PC)

Keskustelu

CK2 kampanjat on aika pitkii… sit jos tulee tauko ja koittaa palata johtamaan kuningaskuntaa, niin hitto sitä on sekasin mitä oli tekemässä ja kuka on kuka, ketä kasvattaa ketä jne.

Vielä pahempi on se, että yleensä kerkee veriokin vaihtuu ja savet menee usein hiuka sekasin, jos toimivat ollenkaa. :D

Voe kaahistus. Old Godsiakaan ei ole vielä ehtinyt tahkoamaan, kuin muutaman tunnin kavereiden kanssa ja nyt pitäisi jo uutta lisäriä olla kohta ostamassa. Armoa Paradox, armoa!

CKII on niitä pelejä, joiden pariin kun istahtaa, niin kannattaa varautua ”muutaman” tunnin sessioon. Ajantaju katoaa täysin ja syöminenkin tuppaa unohtumaan, mutta kun iltamyöhällä (aamuyöllä) pelin parista on taas havahtunut todellisuuteen, eipä ole kaduttanut tai harmittanut pätkääkään.

Muropaketin uusimmat