Cthulhu fhtagn: Lovecraftmainen Cultist Simulator julkaistiin tunnelmallisen trailerin kera

31.05.2018 22:43 | Muropaketin toimitus

Palkitussa Cultist Simulatorissa otetaan selvää mystisestä salatiedosta ja törmätään kiellettyihin kauhuihin.

Lovecraft-henkinen strateginen korttipeli Cultist Simulator on julkaistu pc:lle, Macille ja Linuxille. Peli on lontoolaisen indie-studio Weather Factoryn ensimmäinen tuotos. Studion on perustanut Sunless Sean ja Fallen Londonin luonut Alexis Kennedy.

Cultist Simulator on saatavilla 20 euron hintaan internetin digitaalisten pelien kauppapaikoilla: sitä myyvät Steam, GOG, Humble ja itch.io.

Jos pelin hankkii viikon sisällä sen julkaisusta, on tarjolla 10 prosentin alennuksen lisäksi myös pelin Perpetual Edition. Siihen sisältyy kaikki tulevaisuudessa julkaistavat DLC-lisäosat ilman erillistä maksua.

Cultist Simulatorin sanotaan oleva täysin uniikki tarinapohjainen korttipeli jonka juuret ovat okkultismissa, salatuissa jumalissa ja tummassa historiassa. Se sijoittuu teemallisesti 1920-luvulle ja peliä leimaa Kennedyn aiemmista peleistä tuttu rikas kielenkäyttö.

Pelin päämäärä on selvä: perusta kultti, hanki seuraajia ja muovaa oma historiasi.

Pelaaja luo tarinaansa erilaisilla korteilla, joiden avulla pannaan toteen erilaisia hämäriä toimia, hankitaan mystisiä esineitä, uneksitaan, tutkitaan ja käydään keskusteluja. Kulttiin kuuluvia manipuloidaan, ja virkavaltaa yritetään pitää loitolla. Lopulta kuolema korjaa pelaajan mustien siipien alle, mutta peli ei siihen pääty, koska seuraavaan elämään tulee mukaan edellisestä opitut tutkimukset ja resurssit.

Cultist Simulator keräsi rahoituksen Kickstarterissa 12 tunnissa. Se on voittanut Best Game Design -pystin tämän vuoden Emotional Game Awards -gaalassa.

Lisätietoa Cultist Simulatorista löytyy sen nettisivuilta.