Uusimmat

Cyberpunk 2077 -studiossa vallitsee kaaos – Kehittäjät ihmeissään: “Sain tiedon pelin myöhästymisestä Twitteristä”

15.10.2020 15:08 Teemu Purhonen

Cyberpunk 2077:n sisäinen viestintä ei ole kunnossa, ja lisäksi monet pelikehittäjät joutuivat tekemään vuoden ajan 16-tuntisia työpäiviä, jotta peli saatiin valmiiksi.

Cyberpunk 2077 -studio CD Projekt Redin toiminnasta on paljastunut yksityiskohtia, joiden mukaan studion työntekijät ovat olleet ihmeissään siitä, millä tapaa pelikehitys eteni. Kehittäjät ovat kertoneet, että he ovat saaneet tiedon pelin myöhästymisestä lukemalla siitä Twitteristä, ja lisäksi studion julkisuuteen kertoma tieto ylityötunneista ei pidä paikkaansa.

“Ihmiset ovat odottaneet kauhuissaan sitä kahden vuoden kuolonmarssia, johon he kiireen vuoksi joutuvat, mutta kyseessä ei ole mikään uusi tilanne. Studiolla on yleisesti tiedossa, että CD Projekt Red tuhlaa luvattoman paljon aikaa esituotantoon, ja loppukiri revitään kehittäjien selkänahasta”, kertoo eräs studion työntekijä.

Julkaisun lähestyessä, ja pelin ollessa vielä pahasti kesken, pelikehittäjille kerrottiin, ettei ole olemassa minkäänlaista lopullista varasuunnitelmaa sille, että peliä ei saada valmiiksi ajallaan sen jälkeen, kun peli oli myöhästynyt jo kahdesti.

“Kun pelin julkaisua päätettiin siirtää kahteen eri otteeseen, me kehittäjät kuulimme niistä ensimmäistä kertaa sosiaalisesta mediasta. Saimme asiasta kertovaa sähköpostia vasta monta tuntia tämän jälkeen”, lähde paljastaa.

Tilanne oli tiedotuksen suhteen sama myös silloin, kun CD Projekt Red julkisti pelin olevan valmis.

Pelikehittäjät joutuivat jo viime vuoden kesästä saakka tekemään töitä myös viikonloppuisin, ja työvuorot ovat pääsääntöisesti olleet 16-tuntisia. Studio on aiemmin tiedottanut, että sen työntekijöiden ylityöt on rajoitettu 48:aan tuntiin viikossa.

“Joka kerta, kun olemme ottaneet asian tiimoilta yhteyttä johtoportaaseen, meille on lähetetty sisällöltään identtinen sähköposti, jossa kerrotaan, kuinka studiolla tehdään intohimoisesti töitä, eikä se sovi kaikille. Keskustelu päättyy yleensä tähän, ja johtokunta sanoo kaiken olevan kunnossa, kunhan työntekijät vain uskovat itseensä ja yhteiseen projektiin”, CD Projekt Red -kehittäjä jatkaa.

CD Projekt Redin työkulttuuri selvisi, kun arvostettu yhdysvaltalainen pelijournalisti Jason Schreier kertoi asiasta. Schreier työskenteli aiemmin Kotaku-pelimediassa, ja hän on sittemmin siirtynyt Bloomberg-uutismedian palkkalistoille. Schreier tunnetaan siitä, että hänellä on peliteollisuudessa lukuisia luotettavia lähteitä.

Teemu Purhonen

”Muropaketin kannet aukesivat edessäni vuonna 2017, josta lähtien olen nauttinut työskentelystä pelipuolen piinkovien ammattilaisten kanssa. Olen aiemmin kirjoittanut Mikrobitin lisäksi myös musiikkimedioihin, kuten Sueen, Rumbaan ja Nuorgamiin. Rakastan scifiä ja indie-pelejä, ja palvon Iain M. Banksia ja Disco Elysiumia. Muropaketin ulkopuoliseen elämääni kuuluu tinnituksen lihottaminen täydellistä äänitaajuutta etsiessä.”

Muropaketin uusimmat