Cyberpunk-peli Watch Dogs esittelee realistista hakkerointia

11.05.2013 18:00 | Juho Anttila

Hakkerointi esitetään elokuvissa ja peleissä useimmiten näyttävänä, mutta asioista mitään ymmärtävien silmiin nolostuttavan epärealistisena toimintana. Hakkerivelhot tekevät jos jonkinlaisia taikatemppuja tietokoneillaan näyttävien efektien siivittämänä samalla, kun tosielämän tietokonevelhot kiemurtelevat vaivautuneina showta seuratessaan.

Vuoden lupaavimpien tulevien pelijulkaisujen joukkoon kuuluva Watch Dogs ei aio langeta tähän ansaan. Ei, vaikka cyberpunk-henkinen hakkerointi on oleellinen osa pelikokemusta. Peliä kehittävä Ubisoft Montreal on kääntynyt asiantuntijoiden puoleen varmistaakseen, että pelissä nähtävä hakkerointi ei lankea niin sanotun Hollywood-hakkeroinnin ansaan.

Mainittu asiantuntija on muun muassa virustorjuntasovelluksia tuottava Kaspersky Lab. Pelintekijät ovat lähettäneet suunnitelmiaan Kaspersky Labin asiantuntijoiden arvioitavaksi saadakseen kokemuksesta mahdollisimman todentuntuisen. Palautteesta onkin ollut rutkasti hyötyä peliä kehitettäessä.

Kun pelistä pyritään tekemään mahdollisimman tunnelmallinen ja mukaansatempaava, pienetkin asiat vaikuttavat maailman uskottavuuteen ja sitä kautta siellä olemisen tunteeseen. Eri alojen asiantuntijoiden hyödyntäminen onkin oiva keino tuoda peliin mukaan sitä jotakin, joka erottaa kokemuksen kilpailijoista. Pyrkimys realistisempiin kokemuksiin on myös omanlaisensa esimerkki pelialan aikuistumisesta.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Watch_Dogsia kehitetään ensisijaisesti PC:lle

Reflections tekemään Watch Dogsia

E3Dome: Watch Dogs on kuin kyberpunk-versio Hitmanista, ottakaa jo rahani