UUSIMMAT

Dante kompastui helvettiin

05.02.2010 11:07 | Jukka O. Kauppinen

Matka helvettiin on alkanut, kehuu EA. Ja ihan syystäkin. Visceral Gamesin luoma Dante’s Inferno -peli on näet julkaistu. Miten sujuu matka läpi Helvetin yhdeksän kehän?

Dante’s Inferno on mielenkiintoinen peli. Ainakin lähtökohdiltaan. Se pohjautuu runoilija Dante Alighierin 1300-luvulla kirjoittamaan teokseen Jumalainen näytelmä, luoden Helvetin näkymät poikkeuksellisen graafisesti pelaajien näytöille. Ja mikä erikoisinta, tekeillä on myös elokuva, joka pohjautuu alkuperäisteoksen sijaan EA:n peliin. Näin ne nykypäivän lisenssit kieppuvat.

Pelissä matkataan läpi Helvetin yhdeksän kehän Alighierin laatiman kartan ja kuvauksen mukaisesti. Tutuiksi tulevat limbo, himo, mässäily, ahneus, viha, kerettiläisyys, väkivalta, vilpillisyys ja petturuus. Jokaisella kehällä on oma ilmeensä, joiden demonit, hirviöt, kirotut ja maasto perustuvat suoraan runoelman lennokkaisiin kuvauksiin.

Peli on kehitetty Dead Space -kauhuseikkailun teknologialla. Peliin luvataan koko joukko ladattavia lisäosia ja laajennuksia, esimerkiksi maaliskuussa ilmestyy Dark Forest –lisäosa, joka ajoittuu peliä edeltävään aikaan. Huhtikuussa ilmestyy Trials of St. Lucia, joka tuo mukanaan co-op moninpelimoodin, uuden pelattavan hahmon ja pelinsisäisen taistelueditorin.

Dante’s Inferno on saatavilla Xbox 360 ja PlayStation 3 –konsoleille. PSP-versio ilmestyy 25. helmikuuta 2010.

Lisätietoja: http://www.dantesinferno.fi

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: AC2, Mass Effect 2, MAG…

Project Needlemouse on Sonic the Hedgehog 4 Episode 1

Steam nousukiidossa – käyttäjämäärä kasvoi neljänneksellä

Wiikon wanha: Alien Breed