UUSIMMAT

DarkSiders II:n uusintaversio sai PC-pelurien vihat niskaansa

06.11.2015 12:00 | Miikka Lehtonen

Muutaman vuoden takainen DarkSiders II oli ihan asiallinen peli. Alkuperäinen DarkSidershan oli käytännössä Zelda-peli synkässä demonimaailmassa. Tykkäsin hulluna. Kakkonen heitti mukaan avoimen maailman ja loottigrindiä, mutta siinä sivussa menetettiin alkuperäisen pelin tiukan toimiva kenttäsuunnittelu ja hillittömän hyvä rytmitys.

Pelin julkaissut THQ on kuollut ja kuopattu, mutta Nordic Games osti sarjan oikeudet THQ:n kuolinpesästä ja julkaisi äskettäin uusintaversion pelistä PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Alkujaan vain edellisen sukupolven konsoleille — ja tietenkin PC:lle — julkaistu peli pyörii konsoleilla 1080p-resoluutiolla ja sisältää pieniä tuunauksia. Tiettävästi esimerkiksi ruudunpäivitysnopeus takkuaa aika pahasti ja muitakin ongelmia löytyy, mutta 1080p on konsoleilla uutta.

Ja sitten mennäänkin sinne surkuhupaisuuden puolelle, sillä Nordic Games on julkaissut Deathinitive Editionin myös PC:lle. Peliä mainostetaan niiden samaisten ”NYT 1080P-RESOLUUTIOSSA!”-mainosten kera kuin konsoliversioitakin, mikä on tahatonta komediaa. Siinä missä konsoliversiot pyörivät aina kiinteillä resoluutioilla, PC-maailmassa on ihan arkipäivää, että pelit pyörivät vaikka 4K-resoluutiolla, jos koneesta löytyy vääntöä. DarkSiders II oli kevyt peli ja pyöri useimmilla peli-PC:illä hienosti 1080P-resoluutiolla jo ilmestyessään.

Niinpä PC-miehiä vähän ärsyttääkin, että peliin tehtyjä tuunauksia ja muokkauksia ei julkaistu vaikkapa alkuperäisen DarkSiders II:n omistajille päivityksenä, vaan heiltäkin nyhdetään rahaa. Jos omistaa DarkSiders Franchise Packin, eli siis sen yhden kiinteän jutun, sai Deathinitive Editionin ilmaiseksi. Itse omistan kyllä DarkSiders II:n ja DarkSidersin erillisinä peleinä, joten minä saan DeathInitive Editionista vain alennusta, mutta silti päivityksestä pitäisi maksaa kuusi euroa.

Kuten arvata saattaa, pelaajien reaktiot ovat negatiiviset. Steamissa DeathInitive Editionin käyttäjäarviot ovat vain 39% positiivisia.

Lisätietoja: DarkSiders II Deathinitive Edition Steamissa

Muropaketin uusimmat