Darkstalkers Resurrection on suolainen mutta laadukas uudelleenlämmittely

26.03.2013 17:00 Jukka O. Kauppinen

Eric Hartin kävi taas mätkintäleirillä ja teki selvää jälkeä koko länsirannikosta. Ainakin niin olisi kiva kuvitella. Ja kävipä hän myös koemätkimässä Darkstalkersia.

Darkstalkers Resurrection on Street Fighter III: Online Editionin ja Marvel vs Capcom: Origins -pelit luoneen Iron Galaxyn kääntämä uudelleenlämmittely sarjan toisesta ja kolmannesta pelistä. Hämmentävästi ensimmäinen peli on jätetty paketista pois, vaikka mahdollisuus olisi ollut pakata kaikki sarjan tärkeimmät pelit yhteen pakettiin. Nyt kokonaisuus jää hieman vajavaiseksi.

Night Warriors: Darkstalkers’ Revenge on kahdesta pelistä se perinteisempään Street Fighteriin kallellaan oleva. Siitä huolimatta sillä on monia omia jippoja, joita nähtiin vasta tulevissa peleissä. Peli on Street Fighteria pääsääntöisesti nopeatempoisempi ja mahdollistaa torjumisen ilmassa. Tämä tekee pelistä paljon aktiivisemman, sillä aivan jokainen hyppy ei ole yksiselitteisen rangaistavissa ja lähes jokaisen hahmon päästrategia on tulla lähelle toteuttamaan oman suunnitelmansa.

Vaikka peli pääasiassa kannustaa hyökkäämään, löytyy pelistä myös uusia tapoja puolustautua. Torjuessaan pelaaja voi joko työntää vastustajan kauemmaksi tai tehdä ns. ”guard cancel” -liikkeen, mikä keskeyttää vastustajan hyökkäyksen omalla. Molemmissa tapauksissa joutuu vähän ennakoimaan, sillä jos painaa nappia eikä vastustaja teekään mitään, joutuu aina vain pahempaan jamaan.

Lue koko arvostelu: Darkstalkers Resurrection (PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Dead or Alive 5 (PS3, Xbox 360)

God of War: Ascension (PS3)

Metal Gear Rising: Revengeance (PS3, Xbox 360)

Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge (Wii U)