Uusimmat

Daybreak: ”vapaus koitti Sonyn jälkeen”

29.04.2015 23:30 Jukka O. Kauppinen

Sony Onlinen taannoinen myynti sijoittajaryhmälle oli melkoinen pyrskäytys pelimaailmassa. Miten käy perinteikkään morppifirman, mietimme. No, heti seuraavalla viikolla porukkaa kengittiin pihalle ja osa merkittävistä kehittäjistä läksi kävelemään omasta tahdostaan. Huominen on kuitenkin aurinkoinen, väittää firman johtaja John Smedley.

Smedley itse asiassa iloitsee uudesta vapaudesta, sillä nyt firma voi tehdä pelejä vaikkapa Xboxille ja mobiiliin. Ja monipuolisemmin, miten huvittaa.

”Muutos ei ollut meille pelkästään helppo, vaan myös haluttu.”

Tosin siirtyminen ison firman alaisuudesta pieneksi, itsenäiseksi studioksi oli siinä mielessä hankala, että nyt putiikilla ei ole enää takanaan entisenlaisia resursseja tai Sonyn takaamia luottokortteja. Itse asiassa, Daybreakin omien luottokorttien saaminen oli ihan oma haasteensa, kun pankeissa ei enää tiedettykään millaisesta puodista on kyse.

Historiallisen morppitalon tulevaisuus on kuitenkin noin muutoin avoin ja hämärä. Smedleyn mielestä perinteiset kuukausimaksulliset morpit ovat historiaa, joten firma panostaa tällä hetkellä kovasti H1Z1:n uudenlaiseen, kevyempään pelattavuuteen ja bisnesmalliin. Free to play on Daybreakin tulevaisuutta, myös konsoleilla.

Lähde: Daybreak wakes up to life after Sony

Lisää aiheesta

Laatu ei ole menestyksen edellytys – H1Z1 kelvannut jo miljoonalle 

Sony Onlinen monta vaihetta 

H1Z1-ennakko (PC)

Pelikopteri #009 (10.3.2015) – morppilegendoja, arvosteluhuijareita ja mahtava ensikosketusreissu (Checkpoint)