Dead Island: Riptiden Zombie Bait Edition on…hämmentävä

16.01.2013 10:00 | Juho Anttila

Dead Island Riptide

Dead Island oli zombipelien aivan liian sankassa joukossa suhteellisen positiivinen yllätys, vaikka ei ihan klassikoksi noussutkaan. Huhtikuussa julkaistava jatko-osa Dead Island: Riptide saa, tai ainakin oli saamassa myös äärimmäisen rajoitetun erikoisversion, jonka sisältö on lievästi sanottuna hämmentävä.

Nimeä Zombie Bait Edition kantava erikoispainos ilmestyy alkuperäisen suunnitelman mukaan ainoastaan Xbox 360 -konsolille. Sisällään se pitää tyypillisten extrojen, nimittäin lisäaseiden ja pelitaiteen lisäksi 31 senttimetriä korkean patsaan, joka kieltämättä koettelee jo hyvän maun rajoja.

Julkaisija Deep Silverin markkinointiosaston johtaja Paul Nichollsin mukaan tarkoituksena oli luoda ainutlaatuinen keräilijäpainos, joka herättää takuulla keskustelua ja kuuluu jokaisen itseään kunnioittavan zombipelaajan hyllyyn. Keskustelua patsas kyllä on ehtinyt herättämään jo nyt, mutta kuinkakohan moni ottaisi moisen omaan hyllyynsä?

Patsas nimittäin esittää…no, katsokaa itse kuva alla.

Riptide

Jos tämä kuva herättää ristiriitaisia ajatuksia, ette ole ainoita. Zombie Bait Editionin bonuspatsas on ehtinyt jo nostattamaan melkoisen vastalausemyrskyn ympäri internetiä. Vähemmän yllättäen palaute on ollut kaikkea muuta kuin positiivista, eikä mikään ihme. Deep Silverin markkinointiosaston olisi ehkä kannattanut miettiä toisen ja kolmannenkin kerran bonuspaketin sisältöä.

Deep Silver on myös nyt ehtinyt jo pahoittelemaan virallisesti roisia patsasta. Yritys kertoo katuvansa syvästi tekemäänsä valintaa ja vakuuttaa, ettei sorru moiseen virheeseen enää ikinä. Deep Silverin markkinointiosastolla taitaa löytyä tällä hetkellä muutamakin punoittava korva. Julkaisija ei ole kuitenkaan vielä kertonut, tuleeko Zombie Bait Edition kohusta ja pahoitteluista huolimatta yhä myyntiin suunnitelmien mukaisesti. Uskallan tosin epäillä, että ei, mutta jos kohuttua patsasta vielä saa jostain, lienee sillä kaiken tapahtuneen jälkeen melkoinen keräilyarvo.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lähde: GiantBomb

Lisää aiheesta

Dead Islandin jatko-osa liian verinen saksalaisille

Dead Islandin jatko-osa sai tuoreen trailerin

Zombeille ei näy loppua – Dead Island: Riptide kuvissa