Dead or Alive 5:ssä on naurettavat tissifysiikat ja toimiva taistelupeli

10.10.2012 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Eric Hartin on ollut viime viikot monenlaisten asioiden lumoissa. Tisseistään tunnetun Dead or Alive -pelisarjan uusin osa on näet tarjonnut monenlaista viihdettä, ei vähiten ja monia yllättäen hyvässä pelimielessä.

Noh, eipä sillä. Selitetyssä juonessakaan ei paljoa ole järkeä. Joukkoon mahtuu salamurhaajia, jotka taistelun jälkeen jättävät kohteensa henkiin. Öljynporauslautan henkilökuntaa, jotka harrastavat showpainia. Kuvernööriksi pyrkiviä pikkutyttöjä. Alaikäisiä poikia baarissa juomassa salamurhaajien tarjoilemaa maitoa. Uusimmasta Mortal Kombatista rakenteensa lainaava juonivyyhti on loppupeleissä täysin satunnaisista tapahtumista koostuva setti. Harvan hahmon tarinalla on mitään logiikkaa edes oman juonikaarensa sisällä. 

Samalla tarina on hämmentävästi paras tapa oppia pelin salat. Varsinaisten juonitaisteluiden voittamisen lisäksi jokaisessa taistelussa on sivutavoite, joka avaa pelin järjestelmän saloja. Jos esimerkiksi vastassa on taistelija, jolla on paljon matalia iskuja, on tehtävä yleensä jotain matalien iskujen välttämiseen liittyvää. Tekoäly ei muuten nuku ratissa ihan koko aikaa ja aivan paria viimeistä taistelua lukuun ottamatta se tuntuu myös suhteellisen reilulta. Juonen läpäistyään pelaajalla on suhteellisen hyvä käsitys siitä mitä kaikkea pelissä pystyy tekemään.

Lue koko arvostelu: Dead or Alive 5 (PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Dead or Alive Dimensions (3DS)

Dead or Alive 4 (360)

Dead or Alive Ultimate (Xbox)

Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball (Xbox)