Dead or Alive -fanit tahtoivat isompia tissejä: studio vastasi huutoon

29.09.2012 11:00 | Juho Anttila

Pääasiassa tappelupeleihin keskittyvä Dead or Alive -sarja on aina ollut kuuluisa erityisesti yhdestä, tai sanoisinko jopa kahdesta, asiasta. Ei, kyse ei ole pelimekaniikasta tai tarinasta. Dead or Aliven tavaramerkki on naispuoleisten hahmojen viimeisen päälle mallinnettu, usein massiivinen rintavarustus.

Juuri ilmestyneen Dead or Alive 5:n kehityksen aikana meinasi kuitenkin käydä niin, että tähän perin tärkeään pelilliseen ominaisuuteen oltaisiin kajottu tiukalla kädellä. Länsimaisten julkaisijatahojen puolelta nimittäin viestittiin, että pelin seksuaalista pohjavirettä olisi syytä vaimentaa.

Dead or Alive -kehittäjä Team Ninja ehti jo muokata hahmomalleja, mutta fanipalaute muutti kaiken. Ninja Gaiden 3:n mukana julkaistu Dead or Alive 5 -demo nimittäin nostatti sarjan faneissa kovan huudon: ”tahdomme lisää ja isompia tissejä!”. Parhaassa asiakaspalveluhengessä Team Ninja vastasi huutoon ja hylkäsi rinnanpienennyssuunnitelmat.

Päätöksiin vaikutti vahvasti myös tiimin kokemus Ninja Gaiden 3:n saamasta pelaajapalautteesta. Pelisarjan kolmas osa teki monia asioita fanien mielestä väärin edellisiin osiin nähden. Palaute oli vähemmän kaunista. Tämä sai tekijät pohtimaan uudestaan suhdettaan faneihin, pelisarjoihin ja asiakaspalautteeseen. Ensimmäinen todiste tästä tuoreesta näkökulmasta on Dead or Alive 5:n tissipelastus. Ei kai se väärinkään ole.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Dead or Alive 5:n tekijät tietävät mikä on tärkeää: tissit

Dead or Alive 5:ssä pukeutuminen vaikuttaa tisseihin

Dead or Aliven paratiisitytöt lähikuvissa

Lue myös

Darksiders II (PC, PS3, Xbox 360)

Of Orcs And Men -ensikosketus – tarina vihreästä kansanmurhasta

Itsenäinen DayZ jo tämän vuoden puolella ja halvalla

Yle: Suomessa pystytään tuottamaan hittiä hitin perään

Keskustelu

@8 Äänekkäimpiä faneja ei välttämättä aina kannata kuunnella, koska hiljainen enemmistö on usein eri mieltä. DoA:n tapauksessa pelisarja pitkässä juoksussa jopa kärsii tissimaineestaan, koska pelillisesti kyseessä oli ainakin neloseen asti(en ole sen jälkeen pelannut) oikeasti hyvä ja toimiva tappelupeli, joka on pärjännyt ihan vakavasti Tekkenin tai Virtua Fighterin kaltaisten ”vakavien” pelien kanssa vertailtaessa. Kun kaikki kuitenkin keskittyvät vain tisseihin, ei moni hyvää mätkintää hakeva välttämättä ota peliä vakavasti ja nytkin todellisen pelimekaniikan hiomisen sijaan keskitytään pelaamisen kannalta täysin yhdentekevään ”ominaisuuteen”.

@4 Siis fanithan rupesivat valittamaan kun tekijät meinasivat pienentää ja vähentää niitä. Ei taida t ekijöiden vika olla se että fanit näin tekevät.

DoA ilman tissejä ei ole DoA, ne A-kupit kuuluu muihin peleihin.

Harmi, ettei tätä ole torjuttu vielä missään maassa lapsipornon takia.

Ei Luoja. Tämä on juuri yksi niistä syistä miksei joidenkin tiettyjen pelien pelaaminen oikein innosta. Voisivat tekijät kiinnittää huomionsa johonkin vähän tärkeämpiinkin seikkoihin. Usein jos pelaisikin muuten hyvää peliä, kyllä ne naisten rintavarustustukset ja naurettavat hepeneet pistää pahasti silmään. Pistää miettimään, että mitähän varten nuokin melonit on tähän tapaan mallinnettu kun on puskurit suuremmat kun pää. Propsit Mirror’s Edgelle, Faithia sietää katsella!

kolme rintaa per nainen taI mies, niin eiköhän riitä hormonihyrräfaneille.

Se on hienoa, miten DoA:n uutiset keskittyy aina vain tisseihin. Eipä niissä taida muuta kerrottavaa ollakkaan…

Muropaketin uusimmat