Dead or Alive -fanit tahtoivat isompia tissejä: studio vastasi huutoon

29.09.2012 11:00 | Juho Anttila

Pääasiassa tappelupeleihin keskittyvä Dead or Alive -sarja on aina ollut kuuluisa erityisesti yhdestä, tai sanoisinko jopa kahdesta, asiasta. Ei, kyse ei ole pelimekaniikasta tai tarinasta. Dead or Aliven tavaramerkki on naispuoleisten hahmojen viimeisen päälle mallinnettu, usein massiivinen rintavarustus.

Juuri ilmestyneen Dead or Alive 5:n kehityksen aikana meinasi kuitenkin käydä niin, että tähän perin tärkeään pelilliseen ominaisuuteen oltaisiin kajottu tiukalla kädellä. Länsimaisten julkaisijatahojen puolelta nimittäin viestittiin, että pelin seksuaalista pohjavirettä olisi syytä vaimentaa.

Dead or Alive -kehittäjä Team Ninja ehti jo muokata hahmomalleja, mutta fanipalaute muutti kaiken. Ninja Gaiden 3:n mukana julkaistu Dead or Alive 5 -demo nimittäin nostatti sarjan faneissa kovan huudon: ”tahdomme lisää ja isompia tissejä!”. Parhaassa asiakaspalveluhengessä Team Ninja vastasi huutoon ja hylkäsi rinnanpienennyssuunnitelmat.

Päätöksiin vaikutti vahvasti myös tiimin kokemus Ninja Gaiden 3:n saamasta pelaajapalautteesta. Pelisarjan kolmas osa teki monia asioita fanien mielestä väärin edellisiin osiin nähden. Palaute oli vähemmän kaunista. Tämä sai tekijät pohtimaan uudestaan suhdettaan faneihin, pelisarjoihin ja asiakaspalautteeseen. Ensimmäinen todiste tästä tuoreesta näkökulmasta on Dead or Alive 5:n tissipelastus. Ei kai se väärinkään ole.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Dead or Alive 5:n tekijät tietävät mikä on tärkeää: tissit

Dead or Alive 5:ssä pukeutuminen vaikuttaa tisseihin

Dead or Aliven paratiisitytöt lähikuvissa

Lue myös

Darksiders II (PC, PS3, Xbox 360)

Of Orcs And Men -ensikosketus – tarina vihreästä kansanmurhasta

Itsenäinen DayZ jo tämän vuoden puolella ja halvalla

Yle: Suomessa pystytään tuottamaan hittiä hitin perään

Muropaketin uusimmat