Dead Rising 3 astelee seuraavalle sukupolvelle entistäkin punahermuisempana

15.09.2013 19:30 Jukka O. Kauppinen

JOK otti tuntumaa Dead Rising –zombiemätkesarjan seuraavaan osaan – ja meininki oli niin kovin, kovin komeaa, hauskaa ja sisäelimistä. Kuka nyt tästä ei voisi tykätä?

Pelisarjan tärkeimmät asiat löytyvät siis yhä, entistä villimpinä. Vähän samassa hengessä miten Saint’s Row The Third keuli kakkosesta ja Saint’s Row IV kolmosesta. Pistetään meininki yhä hölmömmäksi, vapaammaksi ja isommaksi. Lisätään zombeja, tarjotaan käsittämättömästi aseita ja reilusti kustomointia. Pue päällesi mitä älyttömimpiä kuteita ja hihittele itsellesi. Mätki zombeja silmään kuulakärkikynillä, liikennemerkeillä tai muilla vimpaimilla. Lähes mitä tahansa voi käyttää aseena – ja siinä se hulluuden ydin onkin.

Pellejätkä mätkii zombeja idioottimaisilla aseilla. Ei kovin tehokasta, mutta ainakin hauskaa. Ja jos aseita vielä kustomoidaan, niin taas keulii ja pahasti. Eikä kustomointi rajoitu vain aseisiin, vaan myös erilaisia kulkuneuvoja voi tuunata hyvin, hyvin monipuolisesti. Ja hauskasti. Ei se nyt mitään, että kaikkea mahdollista voi yhdistellä, mutta kun ne yhdistelmät ovat niin riemukkaan älyttömiä, että oksat pois. Pelaajan vallassa on jopa tehdä ihan omia eväitään.

Lue koko artikkeli: Dead Risign 3 –ensikosketus – zombit kumoon nextgenin voimin

Lisää aiheesta

Dead Rising (360) 

Dead Risingin tekijät ovat katsoneet zombie- ja splatterleffansa. Dead Risingin näkemys elävien kuolleiden vitsauksesta on ansainnut K18-leimansa. Meno on sen ihanan muhevaa ja nautinnollisen yliampuvaa.

Dead Rising 2 (PC, PS3, Xbox 360) 

Dead Rising 2:n teemana on, että mitään pelin ongelmista ei suoranaisesti ole korjattu, mutta niitä on paikkailtu sen verran, että peliä kehtaa jo kutsua pelikelpoiseksi – joskin se tekee yhä itsestään hetkittäin tuskallisen vaikean rakastettavan.