Uusimmat

Dead Rising 4 kerää kohtuullisia arvioita mediassa: ”Hyvä tapa viettää joulupyhiä”

07.12.2016 12:00 Muropaketin toimitus

deadrising-deadrising4-001

Microsoftin yksinoikeuspeli Dead Rising 4 ilmestyi eilen Xbox Onelle ja PC:lle. Ensimmäisten arvioiden mukaan pel yhdistelee ideoita kaikista sarjan aiemmista peleistä.

Dead Rising -sarja sai eilen jatkoa Dead Rising 4:n muodossa, ja pelistä on jo julkaistu runsaasti arvioita kansainvälisessä mediassa. Metacriticissä pelin Xbox One -version keskiarvo on 75, mikä on samaa tasoa Dead Rising 3:n (2013) kanssa, muttei yllä sarjan ensimmäisten pelien tasolle.

Eräiden arvioiden mukaan Dead Rising 4 on eräänlainen reboot eli uudelleenkäynnistys sarjalle. Toisaalta se tuntuu ammentavan aineksia pelisarjan kaikista edellisistä osista.

”Dead Rising 4 käynnistää sarjan selvästi uudelleen. Se on viihdyttävä beat ’em up -peli, jota en tosin ole päässyt pelaamaan verkossa ennen julkaisua”, kerrotaan Cheat Code Centralin arviossa. ”Mielestäni se on hyvä tapa viettää joulupyhiä, mutta edellisten pelien ystävien kannattaa ehkä katsoa hieman pelivideoita tai kokeilla demoa ennen pelin ostamista.”

GameSpot, joka antaa pelille arvosanaksi 7/10, toteaa puolestaan:

”Dead Rising 4 säilyttää sarjan perinteisen, pinnallisen mutta viihdyttävän hävityksen sovittamalla yhteen ideoita kaikista aiemmista peleistä.”

Mielenkiintoista on, että pelaajien antama keskiarvo eroaa jyrkästi kriitikoista. Metacriticissä 96:n pelaajan arvioihin perustuva keskiarvo on vain 4,6, ja peli näyttääkin tuottaneen monille melkoisen pettymyksen. Kyseessä on toki rajattu otanta niistä, jotka ovat hankkineet pelin heti sen ilmestyttyä.

Alta näet Dead Rising 4:n julkaisutrailerin.

Dead Rising
Kaikki jutut aiheesta