UUSIMMAT

Death Stranding ei aukea tälläkään minitrailerilla – Hideo Kojima jatkaa tuttua tiedotuslinjaa

13.12.2018 18:11 | Teemu Purhonen

Death Stranding pysyy salaperäisenä myös uuden minitrailerin myötä, eikä pelin ilmestymisaikatauluista, tai oikeastaan yhtään mistään, heru vieläkään yksityiskohtia.

Hideo Kojima on puuhastellut jo pitkään Death Stranding -pelinsä kimpussa. Siitä ei ole tiputeltu juuri mitään konkreettista muutaman trailerin lisäksi; pelin ääninäyttelijät ovat paljastaneet pieniä tiedonmurusia, jotka ovat pelkästään herättäneet lisää kysymyksiä.

Kojima on ollut aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mutta hän ei ole juurikaan puhunut peleistä. Death Strandingiä odottavat Kojima-fanit ovatkin pohtineet, miksi arvostettu pelikehittäjä ei käytä näkyvyyttään sen mainostamiseen.

Syy tähän lienee selvä: peliin liittyvä vaiteliaisuus on paras mahdollinen markkinointistrategia, sillä sen ansiosta Death Stranding pysyy jatkuvasti otsikoiden lisäksi ihmisten mietteissä. Kyseessä kun on perin arvostetun pelintekijän ensimmäisestä oman studion projektista.

Lisäksi radiohiljaisuus loihtii mielikuvia siitä, millainen peli oikein on. Tämän kääntöpuolena on valitettavasti se, että nämä kuvitelmat harvoin vastaavat todellisuutta. Silloin hypetys kääntyy peliä vastaan, aivan kuten No Man’s Skyn kohdalla pääsi käymään.

Juuri tämän strategian vuoksi Kojima ei mitä luultavimmin osallistunut pelillään tämän vuoden The Game Awardsiin, joka nimestään huolimatta on puhtaasti pelien markkinointikanava.

Kojima on jatkanut linjaansa julkaisemalla Twitterissä lyhyen videon tästä pelkästään PlayStationille ilmestyvästä kokemuksesta, joka tulee olemaan joko eräs kaikkien aikojen peleistä, tai sitten pelkkä märkä turautus – Death Strandingin kohdalla on hyvin vaikea nähdä minkäänlaisia välimaastoja. Minivideosta uutisoi Gamepur-sivusto.

Kyseessä on kollaasi kaikkien tähän asti julkaistuista trailereista, eikä se valitettavasti esittele mitään uutta – joka lienee tarkoituskin yllä mainituista syistä.

Sony on ilmoittanut jättävänsä ensi vuoden E3-messut väliin, joten pelistä on silloin turha odotella tietoja. Tosin on mahdollista, että Sony pitää juuri ennen vuoden suurinta pelitapahtumaa oman tilaisuutensa, jossa se paljastaa mitä kaikkea PlayStationille on luvassa.

Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Shawn Layden on äskettäin ilmoittanut sosiaalisessa mediassa, että Sony aikoo julkistaa jotain todella suurta ensi vuonna, tai jo vuodenvaihteessa – aivan miten Laydenin sanavalintoja tulkitseekaan. Mahdollisuuden rajoissa on sekin, että Death Stranding tulee olemaan eräs PlayStation 5:n julkaisupeleistä esimerkiksi Cyberpunk 2077:n rinnalla.

Oli miten oli, Death Strandingin kohdalla lienee hyvä pitää mielessä erään soturirunoilijan lausahdus estämään kaikenlaista pettymystä siinä vaiheessa, kun odotettu peli tulee viimeinkin saataville: don’t believe the hype.